Natën ndërmjet të shtunës dhe të dielës, pra midis 28 dhe 29 tetorit, fillon ora dimërore, që do të thotë se në orën tre të mëngjesit akrepat e orës do të kthehen një orë pas.

Ora dimërore fillon çdo fundjavë të fundit në tetor dhe zgjat deri në fundjavën e fundit të marsit të vitit pasardhës, kur fillon sërish koha verore.

By vull