Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Kongresi i SHBA i kërkoi ambasadorit bullgar të heqin veton për hapjen e bisedimeve të Maqedonisë së Veriut me BE-në - Koha News
Kongresi i SHBA i kërkoi ambasadorit bullgar të heqin veton për hapjen e bisedimeve të Maqedonisë së Veriut me BE-në 3

Shpresojmë që të lini mënjanë mosmarrëveshjet dhe të mbështesni integrimin e plotë politik të Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë në BE, i shkruan kongresmenët ambasadorit bullgar në Amerikë.

Kongresmenët nga Komisioni për Punë të Jashtme të Dhomës së Përfaqësuesve të SHBA-së i dërguan një letër ambasadorit bullgar në Uashington, Tihomir Stoychev, duke i kërkuar që të zgjidhë mosmarrëveshjen dypalëshe me Maqedoninë e Veriut, në mënyrë që vendi të fillojë negociatat me Bashkimin Evropian deri në fund të vitit.

“Shpresojmë që ju do të lini mënjanë dallimet dhe do të mbështesni integrimin e plotë politik të Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë në Bashkimin Evropian”, thuhet në një letër të grupit dypartiak të Kongresit.

BE do të caktojë datën për bisedimet me Maqedoninë e Veriut deri në fund të vitit, përsërit Departamenti i Shtetit Gabriel Escobar

Anëtarët e Kongresit, duke përfshirë kongresmenin demokrat nga Massachusetts, Bill Keating dhe kongresmenen republikane të Nju Jorkut, Claudia Tenny, shkruan se janë të vetëdijshëm se “megjithëse Maqedonia e Veriut dhe Shqipëria kanë plotësuar kushtet për të filluar bisedimet e anëtarësimit me Bashkimin Evropian, mosmarrëveshja midis vendit tuaj mbetet. “”dhe Maqedonisë së Veriut, e cila e pengon Shqipërinë dhe Maqedoninë e Veriut të fillojnë ato bisedime.”

Kongresi i SHBA i kërkoi ambasadorit bullgar të heqin veton për hapjen e bisedimeve të Maqedonisë së Veriut me BE-në 4

Letra shtonte se vonesat e mëtejshme në përparimin e Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë drejt BE-së do të vinin dyshime mbi angazhimet e liderëve perëndimorë dhe do të hapnin derën për ndikimin politik antiperëndimor në rajon, veçanërisht nga Kina dhe Rusia.

“Ne besojmë se anëtarësimi eventual në BE i Maqedonisë së Veriut dhe Shqipërisë është vendimtar për paqen dhe stabilitetin afatgjatë në rajonin e Ballkanit dhe për të gjithë komunitetin transatlantik,” shkruan kongresmenët në një letër drejtuar ambasadorit bullgar në Shtetet e Bashkuara.