Home Vendi Kontrollet e para të Inspektoriatit gjobitën marketet që nuk respektuan vendimin për...

Kontrollet e para të Inspektoriatit gjobitën marketet që nuk respektuan vendimin për çmimet e ngrira

0

Gjobat e para për mosbindje ndaj vendimit kanë rënë – çmimet e ngrira të produkteve individuale. 4 subjekte nuk i kanë ulur çmimet e makaronave dhe produkteve të qumështit me 15, pra 10 për qind, ndaj tani do të duhet të paguajnë gjithsej 18200 euro. Inspektorati shtetëror ka bërë 250 kontrolle në mbarë Maqedoninë, vendimi i qeverisë më së shumti respektohet dhe ata që nuk i kanë bërë më të lira produktet do të mbajnë përgjegjësi.

Gjobat variojnë nga 800 deri në 10 mijë euro. varësisht nga madhësia e subjektit, thotë nga Inspektoriati. Në ndërkohë, Qeveria shqyrtoi raportet e Ministrisë së Ekonomisë për produktet e mëposhtme që do të ngrihen.  

Sitel mëson se nga e hëna do të ketë çmime më të ulëta për vezët, sheqerin dhe orizin. Zëvendëskryeministri Bitiqi nuk e përjashton mundësinë që perimet dhe frutat të lirohen.

Qeveria mori vendimin për të ngrirë çmimet e spagetit dhe makaronave, qumështit dhe produkteve të qumështit pasi u dha energji elektrike të subvencionuar prodhuesve dhe kërkoi që në këmbim të ulin çmimet. Kanë marrë energji elektrike të lirë, por nuk kanë ndryshuar çmimet. Tani po hartohet një paketë e re. Të gjithë prodhuesit që ulin çmimet vullnetarisht do të marrin ndihmë nga shteti nga muaji prill.

Previous articleSindikata kërkon rritje të pagave të policëve
Next articleGjermania i jep dritën jeshile biletës së transportit publik prej 49 euro në muaj