Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Kosova po ndërton dy stadiume të reja, ndërsa në Stadiumin Kombëtar do të investojë 250 milionë euro - Koha News
Kosova po ndërton dy stadiume të reja, ndërsa në Stadiumin Kombëtar do të investojë 250 milionë euro 1

Kosova po përgatitet për ndërtimin e një stadiumi të ri. Në Gjilan do të ndërtohet një objekt i ri me kapacitet 8750 persona dhe stadiumi do të jetë i kategorisë së katërt të UEFA-s. Në Kosovë pretendojnë se buxheti për ndërtimin e stadiumit është i siguruar. Khairula Cheku, ministre e Sportit, pohon se projekti ka përfunduar.

“Projekti final i stadiumit në Gjilan, i cili ka munguar, tashmë është hartuar dhe gati për zbatim, ndërsa buxheti i nevojshëm për financimin e realizimit tashmë është siguruar. Në marrëveshjen e sotme me kryetarin Alban Hiseni kemi premtuar 15 milionë euro për ndërtimin e stadiumit. Menjëherë do të nisin procedurat e nevojshme për zbatimin e projektit, ndërsa punimet në tërësi do të nisin sa më shpejt që të jetë e mundur. Ne po zbatojmë me vendosmëri planin e investimeve për Lojërat Mesdhetare 2030. Ne po krijojmë një të ardhme më të mirë për sportin”, shtoi Çeku.

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka paralajmëruar ndërtimin e një stadiumi kombëtar, i cili duhet të jetë gati pas shtatë vitesh, për të qenë gati për Lojërat Mesdhetare. Sipas vlerësimeve të para, ai stadium duhet të kushtojë rreth 250 milionë euro.

 

By vull