Kovaçevski: E respektoj vendimin e Zekirit për dorëheqje

1 min read

E respektoj vendimin e Muhamed Zekirit për dorëheqje. Është një akt i përgjegjësisë politike. Qeveria së shpejti do të fillojë procedurën për zgjedhjen e sekretarit të ri të përgjithshëm, tha për MIA-n kryeministri Dimitar Kovaçevski.

Kovaçevski pret një procedurë krejtësisht transparente dhe të pavarur nga Prokuroria.

– Pres një procedurë tërësisht transparente dhe të pavarur nga Prokuroria dhe organet e drejtësisë dhe respektim të plotë të prezumimit të pafajësisë. Qeveria së shpejti do të fillojë procedurën për zgjedhjen e sekretarit të ri të përgjithshëm, tha Kovaçevski.

Muhamed Zekiri ka njoftuar sot në profilin e tij në Facebook se po jep dorëheqje të parevokueshme nga detyra.

Dorëheqja vjen pasi Prokuroria Publike për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit lëshoi ​​një urdhër “për të kryer një hetim kundër dy shtetasve kroatë dhe një zyrtari të lartë në Qeverinë e RSM si zyrtar i dyshuar për kryerjen e një krimi të shpërdorimit të detyrës dhe autoritetit. .”
Prokurorja Vilma Ruskoska tha sot se rasti i hetimit për përvetësim të iniciuar kundër Sekretarit të Përgjithshëm të Qeverisë Muhamed Zekiri dhe dy shtetasve të tjerë kroatë është fituar nga Prokuroria në gjysmën e dytë të vitit 2021.