Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Kovaçevski për IRL: Me vendimet e reja të Qeverisë për kompanitë prodhuese ushqimore presim ulje të çmimeve të produkteve bazë - Koha News
Kovaçevski për IRL: Me vendimet e reja të Qeverisë për kompanitë prodhuese ushqimore presim ulje të çmimeve të produkteve bazë 1

Kryeministri Dimitar Kovaçevski, në programin “Bisedë me redaksinë”, theksoi se me vendimet e fundit të Qeverisë u mundësohet kompanive që prodhojnë produkte ushqimore bazë, shkollave publike fillore dhe të mesme, ndërmarrjeve publike për ujësjellës dhe largim të ujërave të zeza, për të lidhur kontratë me EMV – Shitja dhe të ketë  energji elektrike më të lirë. Me këto masa, kompanitë prodhuese të produkteve ushqimore bazë do të kenë parashikueshmëri, energji elektrike të qëndrueshme dhe më të lirë, gjë që do të ndikojë përfundimisht në stabilizimin e çmimeve të produkteve finale të cilat prodhohen dhe shiten nga këto kompani. Me një vendim të tillë, çmimet e produkteve ushqimore bazë duhet të ulen me të paktën 10%.

A do të thotë një ulje?” Po. Qëllimi është ulja e çmimit të produkteve ushqimore. Janë zhvilluar takime me kryetarin e Odës Unioni i Odave Ekonomike të prodhuesve të produkteve ushqimore me Ministrinë e Ekonomisë. Me ftesë time ai merr pjesë në të gjitha mbledhjet e këshillit ekonomik në përbërje të zgjeruar, të gjitha me qëllim të uljes së çmimit të produkteve bazë ushqimore”, tha Kryeministri Kovaçevski.

Kryeministri vuri në dukje se këta konsumatorë do të marrin një çmim të energjisë elektrike më të ulët se çmimi në bursë dhe çmimi i të cilit do t’u sigurojë atyre parashikueshmëri.
“Ata do të paguajnë një çmim të subvencionuar, të rregulluar që do të jetë shumë më i ulët se çmimi në bursën HUPEX. Qëllimi është që të kemi ulje të çmimit të produkteve ushqimore bazë duke i vendosur prodhuesit e produkteve ushqimore bazë në këtë lloj furnizimi me energji elektrike nga EMV– Shitje. Ndërsa për shkollat ​​fillore dhe të mesme vijon mësimi i pandërprerë kryeministri Kovaçevski. Për institucionet shëndetësore, nga ana tjetër, mbarëvajtja dhe ofrimi i shërbimeve shëndetësore vazhdon pa probleme.  Në ndërmarrjet e ujësjellësve për pompat matëse furnizimi pa pengesa me ujë te qytetet të cilat furnizohen me pompa uji, ose më saktë që nuk furnizohen me ujë natyral”, tha Kryeministri Kovaçevski.

By vull