Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Kovaçevski: Takimi i parë të premten për një metodologji të re për rritjen e pensioneve dhe ndihmën financiare për pensionistët - Koha News
Kovaçevski: Takimi i parë të premten për një metodologji të re për rritjen e pensioneve dhe ndihmën financiare për pensionistët 3

Kryeministri Dimitar Kovaçevski njoftoi se të premten do të mbahet takimi i parë për mundësinë e ndryshimit të metodologjisë për pensionet, e cila do të duhet të mundësojë rritje të qëndrueshme të pensioneve, por edhe se do të bëhen analiza për ndihmë financiare për pensionistët.

Në një farë mënyre është bërë metodologjia e re për pagën minimale, e cila ka mundësuar rritjen e saj, theksoi Kovaçevski, dhe me bisedime dhe negociata do të ndryshohet metodologjia për pagesën e pensioneve.

Kovaçevski: Takimi i parë të premten për një metodologji të re për rritjen e pensioneve dhe ndihmën financiare për pensionistët 4

– Në të njëjtën mënyrë do të bëhet edhe metodologjia e re për pensionet, e cila do të jetë rezultat i dialogut me shoqatat e pensionistëve, gjegjësisht shoqatat e pensionistëve. Ai dialog do të fillojë të premten e kësaj jave. Ministrja e Punës dhe Politikës Sociale tashmë ka thirrur mbledhjen e parë për të diskutuar modelet që janë shqyrtuar nga shoqatat e pensionistëve, normalisht dhe drejtoritë ekonomike në Qeveri. Ajo metodologji duhet të mundësojë rritje të pensioneve që do të jetë e qëndrueshme në vitet e ardhshme, ndërsa vëmendje duhet t’i kushtohet qëndrueshmërisë së fondit pensional, tha kryeministri duke iu përgjigjur pyetjes së gazetarit të MPB-së pas vizitës së kompanisë “Texport”.

Po ashtu, shtoi Kovaçevski, duke qenë se ky është vit i krizës ekonomike të shkaktuar nga kriza energjetike evropiane, po bëhen analiza për ndihmë shtesë financiare për pensionistët.

 

– Analizat janë bërë në drejtim që ndihma të jetë e shkallëzueshme, pra ata që kanë pensione më të ulëta të marrin më shumë dhe ata që kanë pensione më të larta të marrin shumën. Në këtë pikë nuk mund t’ju them një shumë konkrete duke qenë se analiza është bërë dhe bisedimet nisin të premten, sepse mendojmë se me pagën minimale që është bërë përmes dialogut, duhet të jetë edhe metodologjia e re për pensionet, sepse është një mënyrë që të gjitha palët e interesuara, si ata që janë përfitues të pensioneve, ashtu edhe institucionet që duhet ta zbatojnë atë vendim dhe të jenë të qëndrueshme, të përfshihen në gjetjen e zgjidhjes më të përshtatshme, tha Kovaçevski.

E gjithë kjo u shtua në drejtim të përpjekjeve të vazhdueshme të Qeverisë për të ndihmuar qytetarët, për të ndihmuar ekonominë në kohë krize.

 

-Të gjitha vendimet që marrim dhe të gjitha zgjidhjet që propozohen dhe që tashmë janë zbatuar, si paga minimale, siç është përballja me krizën energjetike – subvencionimi i një pjese të kostos së energjisë elektrike që të mos ketë goditje çmimi, si p.sh. si marrja e menaxhmentit të BEG për të siguruar furnizim të pandërprerë me ngrohje, si dhe në fushën e pensioneve. Pagën minimale e kemi arritur përmes dialogut me të gjitha palët e interesuara, që do të thotë se në dialog dhe në atë proces janë përfshirë sindikatat dhe punëdhënësit dhe janë konsultuar edhe Odat ekonomike, tha kryeministri Kovaçevski.

By vull