Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Kroacia po kërkon nga Shtetet e Bashkuara një nga sistemet më të mira kundër avionëve - Koha News
Kroacia po kërkon nga Shtetet e Bashkuara një nga sistemet më të mira kundër avionëve 1

Nuk mund ta durojmë më këtë situatë. Ky ishte një kërcënim i pastër dhe i qartë për t’iu përgjigjur. Ne do ta ngremë këtë çështje në të gjitha organet e NATO-s dhe BE-së dhe do të punojmë për të rritur gatishmërinë që avionë të tillë të neutralizohen në një vend të sigurt dhe të mos bien në një pjesë të kryeqytetit me popullsi të dendur. Ky është një incident që nuk duhet të përsëritet”, tha kryeministri kroat Andrej Plenkoviç pasi vizitoi vendin e rrëzimit të dronit në Jarun të Zagrebit.

Kryeministri njoftoi gjithashtu se Kroacia do të investojë më tej në mbrojtjen e saj ajrore dhe shtoi një fjali jashtëzakonisht të rëndësishme: “Derisa të zgjidhet kjo, ne do të flasim me aleatët tanë për të na ndihmuar të mbrojmë qiellin kroat”.Prokurimi i një sistemi adekuat kundërajror me rreze të mesme veprimi kërkon disa vite dhe alokime të mëdha në gamën e prokurimit të avionëve luftarakë. Për momentin, Kroacia nuk ka asnjë mbrojtje ajrore me rreze të mesme, kështu që do të duhet të ndërtohet nga e para . Prandaj, është logjike të përpiqemi të biem dakord me aleatët për mbështetjen kundërajrore, e cila do të përfshinte vendosjen e të paktën një batalioni të sistemit kundërajror në territorin e Kroacisë deri në zgjidhjen përfundimtare të këtij problemi.

By vull