Kreu i diplomacisë ukrainase, Dmytro Kuleba, sot në seancën e Këshillit të Ministrave të Punëve të Jashtme të BE-së, kërkoi që Kievit t’i dërgohet më shumë ndihmë ushtarake dhe Rusia të marrë paketën e 12-të të sanksioneve më shpejt.

Ministria e Jashtme e Ukrainës tha se Kuleba tha se ndihma ishte e nevojshme për Ukrainën për të siguruar “fitoren e të gjithë Evropës”, raportoi Guardian.

“Të gjitha llojet e ushtarëve janë të rëndësishëm, por vetëm kur këmbësoria hyn në fshat, territori çlirohet, gjë që në fund ndryshon situatën në front, më pas ndryshon titujt e mediave dhe më vonë vendimet politike”, u tha ai kolegëve të tij të BE-së.

By vull