Fituesit e Konkursit të Galerisë Nacionale për Artist të Pjekur dhe konkursit për Artist të ri – 2020 do të prezantohen në Mala Stanica

vull

Këtë vit Galeria Nacionale vendosi një përmbajtje të re në Programin-Konkurs për Artist të Pjekur dhe të Ri, mbështetur nga Ministria e Kulturës.

Më 25 qershor 2020, u ofrua një thirrje profesionale për pjesëmarrje në Konkurs, e hapur për të gjithë artistët. Për fituesit, siç u njoftua, fondet sigurohen për një tarifë, për realizimin dhe prodhimin e veprave, një praktikë që nuk është aplikuar në skenën e artit maqedonas për një kohë të gjatë, dhe është një konfirmim i profesionalizmit dhe respektit për punën e artistit.

Brenda afatit, 20 korrik 2020, aplikuan 10 artistë  për konkursin për artist të pjekur dhe 23 autorë të rinj për një artist të ri.

Komisioni Ndërkombëtar i përbërë nga: Mishko Shuvakoviq – – Dekan dhe Profesor i Studimeve të Doktoratës në Media Transdisiplinare dhe Transmedia në Fakultetin e Medias dhe Komunikimit në Universitetin “Singidunum” në Beograd, Roman Uranjek, artist dhe anëtar i grupit IRWIN dhe Arta Agani Bunjaku, artiste, dizajnere dhe drejtoreshë e Galerisë së Arteve të Kosovës kishin një detyrë komplekse, brenda afatit – 20 gusht, 2020, për të zgjedhur një artist të pjekur si fitues dhe dy artistë të rinj.

Më 26 gusht, 2020, Galeria Nacionale shpalli fituesin e konkursit për artist të pjekur: Robert Jankulloski dhe fituesit e konkursit për artistin e ri: Darko Komnenoviq dhe Viktorija Poposka.

Përfundimisht, tre fituesit do të vendosin dhe zbatojnë projektet e tyre në objektin Mala Stanica(Stacioni i vogël). Publiku do të jetë në gjendje t’i vizitojë ata nga 10 dhjetor 2020 deri më 10 janar 2021. Respektimi i protokolleve të mbrojtjes së shëndetit publik mbetet i detyrueshëm.

Next Post

Bytyqi: Investimi me kapitalin njerëzor është njejtë i rëndësishëm si dhe investimet kapitale

Investimet në kapitalin njerëzor janë njëjtë të rëndësishme si dhe investimet kapitale. Besoj se investimi në njerëz është me rëndësi vitale për mirëqenien e shoqërisë dhe për ndërtimin e ekonomisë më të fuqishme, tha zëvendës kryeministri për çështje ekonomike, Fatmir Bytyqi, në hapjen e Konferencës së 12-të vjetore për menaxhim […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: