FLUX IDENTITY, Skena bashkekohore e artit ne Kanada në dialog me artiste nga Republika e Maqedonisë së Veriut në Çifte hamam

vull

Me kënaqësi të madhe dëshirojmë që të ju informojm se programi vjetor i Galerisë Nacionale të Republikës së Maqedonisë së Veriut fillon me ekspozitë internacionale, pas shtyrjes një vjeqare të projekteve internacionale përshkak të gjendjes aktuale të pandemis Covid-19, me ekspoziten FLUX IDENTITY, skena bashkekohore e artit ne Kanada ne dialog me artiste nga Maqedonia Veriore. Organizata është në bashkëpunim me Ambasadën e Kanadas dhe organizatës jo qeveritare “Vizart” nga Novi Sad,Serbi. Hapja do të jetë të mërkurën, 10 Shkurt 2021, në orën 19:00 në objektin Çifte hamam.

 

Në ekspozitën FLUX IDENTITY, një dialog dinamik mbi temën e identitetit dhe diversitetit të tij drejtohet nga artistë nga Kanadaja: Two Gullivers (Besnik dhe Flutura Haxhillari), Milutin Gubash, Sandra Brewster, Vessna Perunoviq, Coco Guzman, Boja Vasiq, Stuart Reid, Sadko Haxhihasanoviq dhe nga Maqedonia Veriore : Monika Moteska, Vana Urosheviq, Robert Jankuloski, Diana Tomik Radevska Velimir Zernovski, Shqipe Mehmeti.

 

SHQIPE MEHMETI Dive deep 3.jpg

pEkspozita është e vendosur deri me 26 Shkurt 2021

Ata janë përqendruar në temën e identitetit të kuptuar në një kuptim më të gjerë, me shumë shtresa paralele, sepse sot identiteti nuk njihet më si njëjës, por si fragmentar dhe i thyer, i rrjedhshëm dhe i depërtueshëm. Identiteti është vazhdimisht në procesin e ndryshimit dhe transformimit. Në epokën moderne, lëvizjet dhe migrimet e vazhdueshme të popullsisë, si dhe jeta në imigrim, e bëjnë origjinën e individit dhe vërtetësinë e tij jo më koncepte të qëndrueshme. Duke ardhur në një mjedis të ri, një individ sjell me vete një identitet specifik kulturor që kryqëzohet dhe përzihet me identitete të ndryshme të komunitetit të ri shoqëror. Dhe kështu krijohet një simbiozë e larmisë.

 

Brenda projektit FLUX IDENTITY, identiteti do të konsiderohet nga perceptime të ndryshme fillestare: kombëtare, etnike, personale, gjinore, ekonomike, kulturore, teknologjike, sociologjike, antropologjike, etnologjike, fetare, vizuale, profesionale, dixhitale, të korporatave, të shëndosha, familjare, sociale , vlerat, etj.

 

Pyetja për identitin është pyetja thelbësore për vetë njeriun.Ajo është lidhja e tij me të kaluarën, të tashmën dhe me parashikim për të ardhmën. Për shkak vlerës së tij, tema për identitetin u gjend në qendër të hulumtimit artistik të artistëve të mbledhur në ekspoziten FLUX IDENTITY. Ata i zhvilluan konceptet e tyre artistike duke levizur në fush të gjërë të artit, duke përfshir në të diskursin e tyre personal,vizionin përjetues,procedurat dhe proceset e ndryshme artistike. Praktika e tyre artistike realizohet përmes hapsirave,multimediale dhe instalacioneve interaktive,vizatime,perfomansa,video,fotografi dhe arti dixhital.

 

Autor i projektit dhe kurator është Svetllana Mlladenov nga „Vizart“- Novi Sad, ne bashkëpunim profesional i projektit është i Vesna Perunoviq, dhe kurator-bashkë

Next Post

Video takim I Zëvendëskryeministrit Dimitrov me MPJ Çek Petricek

Zëvendëskryetari I Qeverisë për Çështje Evropiane, Nikolla Dimitrov sot realizoi  video takim me Ministrin e Punëve të Jashtme të Republikës  Çeke, Tomash Ptricek. Zëvendëskryeministrit Dimitrov ju faleminderua në emër të Qeverisë për pozitat principiele të Republikës  Çeke dhe mbështetja e përgjithshme për fillimin e negociatave aderuese të Maqedonisë së Veriut […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: