Konkursi “Ide të Gjelbërta 2021” , është i hapur – tani është koha që bizneset të tregojnë se kujdesen për njerëzit dhe natyrën

vull

Në ngjarjen online më 6 Prill, ARNO shënoi fillimin zyrtar të konkursit të ideve të gjelbërta dhe u bëri thirrje qytetarëve që mendojnë se kanë një ide për një biznes të gjelbër, të qëndrueshëm për të aplikuar deri në 12 maj. Aplikimet për konkurs dhe të gjitha informacionet janë në dispozicion në faqen e internetit: https://zeleniidei.mk/.

 

“Ne nuk kemi asgjë shumë të zgjuar për të thënë në këtë kohë pandemie, në të cilën humbin vendet e punës, jetët e njerëzve. Ne vetëm mund të konfirmojmë me zë të lartë se e shohim të ardhmen e ekonomisë në sipërmarrjen sociale dhe të gjelbër, në modelet e biznesit që tregojnë qartë kujdesin për njerëzit dhe një qëndrim të ndershëm ndaj mjedisit. Qytetarët tanë kanë kapacitet të jenë të sinqertë dhe inovativë, ne e shohim këtë duke fituar çmime rajonale çdo vit. Ne duam t’u ofrojmë qytetarëve një sfidë për të menduar për bizneset e gjelbërta në këtë periudhë të vështirë dhe të pasigurt, dhe gjithashtu duam të ofrojmë mbështetje për ekonominë e gjelbër vendase”, tha Irina Janevska nga ARNO.

Edhe këtë vit, ARNO do të japë 1000 dollarë për konceptin e biznesit dhe 2000 dollarë për idetë e biznesit që do të zgjidhen në finale si tre ide fitues nga Maqedonia e Veriut. Mbështetje shtesë do të sigurohet nga partnerët: Fondi për Inovacion dhe Zhvillim Teknologjik, 2000 MKA dhe Maqedonia 2025.

Janë në dispozicion edhe  formularët për punëtoritë, që ofrojn mbështetje dhe këshillim për të plotësuar formularët e aplikimit në konkurs dhe një thirrje për material promovues falas , për këdo që dëshiron të marrë një kartë eko nga e cila mbijnë lulet purslane.

“Ide të Gjelbërta” është një konkurs vjetor që mbështet zhvillimin e ideve të biznesit të vogël, lokalisht të qëndrueshëm në Ballkanin Perëndimor dhe Greqi. Çdo vit, tre përfaqësues nga secili vend garojnë në një konkurs rajonal. Të katër përfaqësuesit që fitojnë konkursin rajonal marrin 10,000 $ ose 5,000 $ secili për të zbatuar idenë në vendin e tyre. Detajet e konkursit mund të gjenden në uebfaqen https://zeleniidei.mk/.

Më shumë informacion mund të merrni në numrin 077 / 855- 832 ose në e-mail arno.mkd@gmail.com

Në kornizë

“Ide të Gjelbërta” është një konkurs vjetor që mbështet zhvillimin e ideve të vogla, lokale dhe të qëndrueshme të biznesit në vendin tonë dhe në Shqipëri, Kosovë, Mal të Zi, Bosnjë dhe Hercegovinë, Serbi dhe Greqi. Çdo vit, tre përfaqësues nga secili vend garojnë në një konkurs rajonal. Katër fitues të një konkursi rajonal marrin 10,000 $ ose 5,000 $ secili për të zbatuar idenë në vendin e tyre. Aktivitetet e konkursit rajonal “Ide të Gjelbra” financohen nga Fondacioni Vëllezërve Rockefeller (RBF), Fondi Ballkanik për Demokraci (BTD), USAID dhe i bashkëfinancuar nga programi Erasmus +.

 

Deri më tani, 70,000 dollarë janë investuar në vendin tonë në 7 fitues nga Maqedonia e Veriut të konkurseve rajonale: Kooperativa e Konsumatorëve Organikë “Vendi ynë i Mirë”, kompania për riparimin dhe ripërdorimin e mobiljeve të vjetra “SPIN”, eko-magjistari Kristian Shopov, startup “Ushqim për të gjithë “Challenger – një aplikacion celular që shpërblen të gjithë përdoruesit me përgjegjësi mjedisore, orizin bio-inteligjent (orizi i marrë përmes praktikave inovative mjedisore) të koperativës” Rice Brother “dhe WISE Group me idenë e përpunimit të kominës në një shtesë ushqimore.

 

Next Post

Universiteti i Tetovës filloi me prezantimin e ofertës akademike për vitin 2021/22

Universiteti i Tetovës ka filluar me prezantimin e ofertës arsimore – shkencore për vitin akademik 2021/22. Fakulteti Pedagogjik e prezantoi ofertën para nxënësve të Gjimnazit “Zef Lush Marku” në Shkup. Duke zbatuar masat e caktuara nga organet kompetente për mbrojtje nga Covid-19, kjo ngjarje u zhvillua online. Përgjatë tërë prezantimit, […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: