Ministri i Kulturës Ismaili u takuame pjesëmarrësitnë Festivalin Ndërkombëtar të Folklorit “Skupi”

vull

Ministri i Kulturës, HysniIsmaili, sot në hapësirat e Ministrisë së Kulturës realizoi takim pune me një pjesë të pjesëmarrësve në Edicionin e 13-të të këtij viti të Festivalit Ndërkombëtar të Folklorit “Skupi”, i cili do të mbahet nga 28 deri më 31 gusht. Në takim, në të cilin morën pjesë edhe drejtori i manifestimit, BurhanedinSali, ministri i Kulturës u uroi edicion të suksesshëm të festivalit.

Festivali Ndërkombëtar i Folklorit “Skupi” është organizuar nga ansambli “Tingujt e Karshiakës” dhe është realizuar me mbështetjen e Ministrisë së Kulturës. Në edicionin e sivjetëm do të shfaqen ansamblet vendore dhe ansamblet folklorike nga Azia dhe Evropa, përkatësisht nga: Shqipëria, Turqia, Kosova, Kroacia, Sllovakia, Kirgizistani. Nga 28 deri më 31 gusht, koncerte do të mbahen në disa komuna në Qytetin e Shkupit, si dhe në Tetovë.

Next Post

Profesori nga Sarajeva: Karagjorgjeviqët dhe Novak Gjokoviq janë shqiptarë! (Video)

Mediat serbe dhe ruse, respektivisht B92 dhe Sputnik raportojnë se profesori me prejardhje boshnjake nga Sarajeva, Besim Spahiq, ka thënë se dinastia serbe, Karagjorgjeviq dhe familja e tenistit Novak Gjokoviq janë me prejardhje shqiptare.     Ai kohë më parë në një tribunë të mbajtur ka nxjerr në pah shumë […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: