NJOFTIM | NË UT DO TË PËRUROHET VEPRA “MAQEDONIA NGA ANTIKA DERI TE KOHA JONË” E HISTORIANIT DHE SHKRIMTARIT TË SHQUAR SHQIPTAR JUSUF BUXHOVIT

vull

Më 13 qershor 2019 (dita e enjte) në Universitetin e Tetovës do të përurohet vepra “MAQEDONIA NGA ANTIKA DERI TE KOHA JONË” e historianit dhe shkrimtarit të shquar shqiptar Jusuf Buxhovit.
Përurimi do të bëhet në amfiteatrin e Fakultetit të Filologjisë dhe do të fillojë në orën 12:00.
Është ky rast i papërsëritshëm për t’u njohur me të vërtetën tonë në këto hapësira, të shtrembëruar me shekuj për qëllime politike nga pseudohistorianët rusë, serbë, bullgarë e grekë.
Vepra në fjalë hedh poshtë me argumente të forta historike, politike e demografike mohimin e çështjes shqiptare në Maqedininë e sotme (tani më: Maqedoni e Veriut), në të cilën ne jemi etni autoktone me një vazhdimësi jete mijëravjeçare.

Next Post

Studentët e fakultetit të arkitekturës dhe ndërtimtarisë prezantuan punimet e tyre në ekspozitën vjetore

Arkitektët e ardhshëm, studentët e Fakultetit të Arkitekturës dhe Ndërtimtarisë, pranë Universitetit ‘Nënë Tereza’ në Shkup, sot hapën Ekspozitën vjetore ku prezentuan punimet e tyre, të cilat do të jenë të ekpozuara sot dhe nesër në Qendrën Kulturore Informative në Shkup. Ekspozita trajton fenomenet dhe konceptet aktuale socio-kulturore, arkitektonike, përmbajtësore, […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: