Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Kurti: Amerika na do më shumë sesa mendojnë njerëzit

1 min read

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka thënë se Shtetet e Bashkuara e duan Kosovën më shumë sesa mendojnë njerëzit, veçanërisht nëse ajo drejtohet nga njerëz që nuk janë të korruptuar, raportojnë mediat e Prishtinës.

Kurti tha se Shtetet e Bashkuara nuk duan të marrin vendime në vend të Kosovës dhe theksoi se “forcimi i shtetit të Kosovës forcon aleancën me SHBA-në”.

“Ne jemi aleatë dhe partnerë me SHBA-në, e cila ka luajtur një rol të jashtëzakonshëm për Kosovën. Ata nuk duan të marrin vendime për ne, duan që ne të jemi më të fortë. Forcimi i shtetit të Kosovës, për mendimin tim, forcon aleancën tonë”, tha Kurti.

Ai shtoi se kishte diskutuar për luftën kundër krimit dhe korrupsionit me çdo zyrtar amerikan që kishte takuar, duke përfshirë sekretarin amerikan të shtetit Anthony Blinken.

“Unë vazhdoj të flas për luftën kundër krimit dhe korrupsionit. Kur fola për këtë, askush nuk ma ndërpreu fjalinë. Është detyrë që ta përfaqësoj Kosovën, për këtë jam paguar. Kemi kryer 500 operacione policore. Ata e njohin Kosovën, i dinë arritjet tona, por është shumë e rëndësishme të them që asnjëherë nuk më kanë ndërprerë dhe as nuk e kanë ndryshuar temën. “Shtetet e Bashkuara na duan më shumë sesa mendojnë njerëzit,” tha ai.