Kurti për DW: Të zbatohet marrëveshja nga Brukseli dhe nga Ohri 1

Kryeministri i Kosovës i bën thirrje BE-së që të kërcënojë Serbinë me tërheqje të investimeve dhe kthimin e vizave. Në një intervistë për DV, Kurti fajin për situatën në veri të Kosovës ia atribuon Beogradit.

“Duhet të bëhet pa kushte, plotësisht dhe pa vonesë. Pastaj isha gati ta firmosja. Prandaj nuk duhet të ketë dyshim se unë jam kryeministër i orientuar drejt zgjidhjes”, thotë kryeministri i Kosovës, Kurti, në një intervistë për DW.

I pyetur se kur do të themelohet Komuniteti i Komunave Serbe (Bashkësia e Komunave Serbe), Kurti nuk është përgjigjur konkretisht, por ka kujtuar se Bashkësia e Komunave Serbe është pjesë e asaj marrëveshjeje.

“Nuk dua të shkel të drejtat e serbëve, nuk dua asnjë formë diskriminimi”. Unë jam diskriminuar për një kohë të gjatë si shqiptar dhe si aktivist politik. Por në të njëjtën kohë, nuk mund të jetë një privilegj që diskriminon të tjerët. Ne kemi nevojë për barazi, sundim të ligjit dhe vlera evropiane”, tha kryeministri i Kosovës.

By vull