Koha News

Ke Çfarë Lexon!

KURTI PRET QË FAKTORËT NDËRKOMBËTARË TA DËNOJNË SERBINË PËR MOSZBATIMIN E MARRËVESHJES SË OHRIT

2 min read

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti tha sot se pret që faktorët ndërkombëtarë të dënojnë sjelljen e Serbisë për moszbatimin e marrëveshjes së Ohrit.

Kurti, transmeton Beta, në fjalimin e tij para gazetarëve pas konferencës për punë sociale, tha se zbatimi i marrëveshjes së 18 marsit në Ohër duhet të fillojë menjëherë, sepse “nuk ka afat se kur duhet të fillojë zbatimi”.

– Pres që faktorët ndërkombëtarë ta dënojnë sjelljen e Serbisë, e cila në takime thotë se nuk do të nënshkruajë, ndërsa mes takimeve thotë se nuk do të zbatojë asgjë. Pala tjetër nuk mund të flasë kështu kundër anëtarësimit të Kosovës në organizatat ndërkombëtare. Se ajo kurrë nuk do ta njohë Kosovën sepse është marrëveshja bazë është një njohje de facto, tha Kurti.

Kryeministri i Kosovës shtoi se është i vetmi që bën propozime dhe oferta në takimet e Brukselit.

– Unë bëj propozime dhe oferta që refuzohen dhe në fund arrijmë marrëveshje, por nuk firmosin. Ne do të jemi në kontakt të vazhdueshëm me ndërmjetësuesit evropianë, jemi në komunikim të vazhdueshëm me partnerët tanë amerikanë dhe këtë formulim duhet ta përdorim për vetëmenaxhimin e komunitetit serb për zgjidhjen e çështjeve që kanë mbetur të paplotësuara. Për ne është një formulim që me shumë besnikëri dhe saktësi i takon Konventës kornizë për mbrojtjen e pakicave kombëtare sipas Këshillit të Evropës, tha Kurti.

 

Administratori
21/03/2023 15:10

Verified by MonsterInsights