Slot Thailand
Slot Thailand
Toto Macau
Slot88
Slot Ovo
Slot Ovo
Anti Rungkad
Depo Slot
Slot Jp
Slot Zeus
Mpo Slot
Kurti - Vuçiq refuzoi tre propozime dhe nuk komentoi një - Koha News
Kurti - Vuçiq refuzoi tre propozime dhe nuk komentoi një 1

Kryeministri i Kosovës Albin Kurti informoi se në takimin e sotëm me Presidentin serb Aleksandër Vuçiq, të mbajtur në selinë e BE-së në Bruksel, ai paraqiti katër propozime, tre prej të cilave u refuzuan dhe një nuk mori përgjigje, raporton MIA nga Prishtina.

Kërkesa e vetme mbi të cilën ai nuk mori as një konfirmim dhe as një marrëveshje refuzimi, thotë Kurti, është të ndryshojë mandatin e CEFTA dhe të riformulojë atë organizatë në SEFTA – Marrëveshja e Tregtisë së Lirë e Evropës Juglindore, e cila do të organizojë gjashtë vendet e Ballkanit sipas modelit të EFTA-EEA, dmth marrëveshja e Lihtenshtajnit, Norvegjisë dhe Islandës me BE-në.

Pala Serbe hodhi poshtë propozimet në takimin në Bruksel:

“Kosova dhe Serbia duhet të nënshkruajnë menjëherë një marrëveshje paqeje duke u zotuar të mos sulmojnë njëri-tjetrin”;

Pastaj, pas njohjes reciproke, të dy vendet duhet të kenë reciprocitet dypalësh, përfshirë çështjet e pakicave. Pra, serbët në Kosovë mund të kenë Këshillin e tyre Kombëtar, si shqiptarët dhe boshnjakët në Serbi;

Lidhur me çështjen e personave të zhdukur nga lufta, për të përjashtuar veten nga pozita e tij dhe për të thirrur për pyetje udhëheqësin e delegacionit serb, Veljko Odalovi, i cili në periudhën 1997-1999 ishte ‘Shefi i Qarkut të Kosovës’ dhe udhëhoqi Kosova e okupuar “së bashku me Zoran Andjelkoviç”, shkruan Kurti.

By vull