Anketa/Koalicioni ‘Mundemi’ fitues i zgjedhjeve, lë mbrapa VMRO-në

Blerand Rexhepi

Qendra për Kërkime Politike dhe Komunikim zhvilloi një sondazh përpara zgjedhjeve të parakohshme parlamentare të 15 korrikut. Ky është një studim i realizuar në 1381 të anketuar të kryer “ballë për ballë” – direkt në kontakt me të anketuarit. Sondazhi u zhvillua në të gjitha zonat elektorale, në periudhën nga 28 qershori deri më 5 korrik 2020.

Pas studimit dhe të dhënave të përpunuara, Qendra për Kërkime Politike dhe Komunikim mori rezultatet e mëposhtme.

Rezultatet nga të gjitha zonat elektorale

Një studim i kryer në të gjitha zonat elektorale tregoi se 36.5% e të anketuarve do të votojnë për koalicionin e udhëhequr nga LSDM-ja Ne mund, dhe 32.3% e të anketuarve do të votojnë për Koalicionin e udhëhequr nga VMRO DPMNE për Rindërtimin e Maqedonisë.

Numrat tregojnë se koalicioni i udhëhequr nga LSDM-ja Ne Mund të ketë një avantazh ndaj kundërshtarit të tyre politik, koalicioni Rindërtimi i Maqedonisë i udhëhequr nga VMRO DPMNE, me 4.2%.

Nga anketimi i bërë në 1381 të anketuar, 22.4% u përgjigjën se do të votojnë për një parti tjetër ose nuk do të votojnë fare.

Rezultatet nga elektorati numër 1

Në elektoratin numër 1, koalicioni Ne Mund të udhëhequr nga LSDM udhëheq koalicionin Rindërtimi i Maqedonisë i udhëhequr nga VMRO DPMNE me 10.5%. Kjo do të thotë, të anketuarit u përgjigjën se 38.4% do të votonin për LSDM-në dhe koalicionin, ndërsa për VMRO DPMNE dhe koalicionin 27.9%

22.1% e të anketuarve në elektoratin 1 u përgjigjën se do të votonin për një parti tjetër ose nuk do të votonin fare.

Rezultatet nga elektorati numër 2

Në elektoratin numër 2, koalicioni Ne Mund të udhëhequr nga LSDM udhëheq koalicionin Rinovimi i Maqedonisë i udhëhequr nga VMRO DPMNE me 5.6%, d.m.th të anketuarit u përgjigjën se 31.3% do të votonin për LSDM-në, ndërsa 25.7% do të votonin për VMRO DPMNE.

28.6% e të anketuarve janë përgjigjur se do të votojnë për një parti tjetër ose nuk do të votojnë fare.

Rezultatet nga Kushtetuta Nr. 3

Në elektoratin nr. 3, koalicioni Rinovimi i Maqedonisë i udhëhequr nga VMRO DPMNE udhëheq koalicionin Ne mund të udhëhiqemi nga LSDM-ja me 7.4%. Dmth, të anketuarit u përgjigjën se 33.8% do të votonin për LSDM-në, ndërsa 41.2% do të votonin për VMRO DPMNE

24.8% e të anketuarve thanë se do të votonin për një parti tjetër ose aspak.

Rezultatet nga Kushtetuta Nr. 4

Në elektoratin Nr. 4, koalicioni Ne Mund, i udhëhequr nga LSDM, ka një avantazh ndaj kundërshtarëve të tyre politikë, koalicioni Rinovimi i Maqedonisë i udhëhequr nga VMRO DPMNE me 0, 9%. Kjo do të thotë, të anketuarit u përgjigjën se 40.8% do të votonin për LSDM-në, ndërsa 39.9% do të votonin për VMRO DPMNE.

19.1% e të anketuarve janë përgjigjur se do të votojnë për një parti tjetër ose nuk do të votojnë fare.

Rezultatet nga Kushtetuta Nr. 5

Në elektoratin numër 5, koalicioni Ne Mund të udhëhequr nga LSDM ka një avantazh ndaj kundërshtarëve të tyre politikë koalicioni Rindërtimi i Maqedonisë i udhëhequr nga VMRO DPMNE prej 1.3%. Dmth, të anketuarit u përgjigjën se 32.7% do të votonin për LSDM-në dhe koalicionin, ndërsa 31.4% do të votonin për VMRO DPMNE dhe koalicionin.

23.5% e të anketuarve thanë se do të votonin për një parti tjetër ose aspak.

Rezultatet nga zgjedhja numër 6

Në bllokun politik maqedonas, koalicioni i udhëhequr nga LSDM Ne Mund të ketë një avantazh prej 10.7% ndaj kundërshtarëve të tyre politikë, koalicioni i Rindërtimit të Maqedonisë i udhëhequr nga VMRO-DPMNE. Dmth, të anketuarit u përgjigjën se 21.4% do të votonin për LSDM-në, ndërsa 10.7% do të votonin për VMRO DPMNE.

23.3% e të anketuarve janë përgjigjur se do të votojnë për një parti tjetër ose nuk do të votojnë fare.

Të anketuarit kanë besimin më të madh te Zoran Zaev

Hulumtimi ynë bazuar në përgjigjet e të anketuarve të marra direkt në terren tregojnë se votuesit kanë besimin më të madh te Presidenti i LSDM-së Zoran Zaev. Për dallim nga rivalja e tij politike Hristijan Mickovski i cili ka besimin e 27.9% të të anketuarve në politikë 31.3% besojnë te Zaev, që është 3.4% më shumë besim.

Next Post

Dr. Florin Besimi, nga Sheshi “Iliria”: Tetova i thotë fuqishëm po Kryeministrit shqiptar!!

Në një atmosferë madhështore, në Sheshin “Iliria”, në Tetovë, Bashkimi Demokratik për Integrim, me një prani të jashtëzakonshme të qytetarëve, simpatizantëve dhe veprimtarëve të BDI-së, ku ishte i pranishëm edhe lideri i BDI-së, Ali Ahmeti dhe kandidatët e kësaj partie nga zonat zgjedhore, zhvilluan takimin qendror elektoral. Dr. Florin Besimi, […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: