BDI dhe LSDM arrijnë përparim në negociatat, pritet takim Ahmeti-Zaev për marrëveshje përfundimtare

vull

Gjatë fundjavës dhe sot, takimet intenzive të punës vazhduan midis përfaqësuesve të BDI dhe LSDM me qëllim të krijimit të një marrëveshje koalicioni për një Qeveri të ardhshme të qëndrueshme të Republikës së Maqedonisë së veriut. Ekipet e BDI-së dhe LSDM-së punuan intensivisht në krijimin e një marrëveshje cilësore, të shpejtë dhe të plotë të koalicionit në ditët e para të afatit të përcaktuar me kushtetutë prej 20 ditësh pas marrjes së mandatit. Në bisedimet e zhvilluara në nivelin e Sekretarëve partiak, Grubi dhe Nikollovski, është arritur përparim serioz në pothuajse të gjitha çështjet që çojnë në një marrëveshje për qeverinë. Duke pasur parasysh urgjencën dhe nevojën për të vënë shpejt në veprim institucionet kryesore në vend për të adresuar sfidat shëndetësore dhe ekonomike që lidhen me Covid-19, nesër do të mbahet një takim kryesor midis Kryetarëve Ali Ahmeti dhe Zoran Zaev ku pritet një marrëveshje përfundimtare për një qeveri të re, të qëndrueshme, të përkushtuar me një mandat katër vjeçar. Duke pasur parasysh pritjet e qytetarëve për një marrëveshje të shpejtë përfundimtare, në ditët në vijim shpresojmë të vazhdojë seanca konstitutive për zgjedhjen e Kryetarit të Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së veriut. Të gjitha informacionet e reja nga përfundimi i negociatave do t’i raportohen publikut ekskluzivisht nga zyrtarë partiak ose shërbime të shtypit të palëve.

Next Post

EURODIZELI do të shitet për 52 denarë për litër

Çmimi i benzinës dhe dizelit do të lirohet për gjysmë denari për litër, derisa çmimi i vajit ekstra të lehtë mbetet i njëjtë, njoftojnë nga KRRE. EUROSUPER BS95 do të shitet pët 59.50 denarë për litër, EUROSUPER BS-98 do të shitet pët 61.50 denarë për litër, ndërsa EURODIZELI do të […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: