Davitkovski: Rregullat janë të qarta, ministri jep dorëheqjen tek Kryeministri, jo tek Kryeparlamentari

Kohanews Admin

Profesori nga Fakulteti Juridik në Shkup, Borce Davitkovski, thotë se ministri mund të japë dorëheqjen nga posti i tij te Kryeministri, dhe jo në Parlament, sepse Kryeministri është ai që emëron ministrat.

Dorëheqja i paraqitet kryeministrit të caktuar që ju propozoi. Nuk ka asgjë që ministri të japë dorëheqjen nga folësi Talat Xhaferi. Zaev është një kryeministër i emëruar, ai formoi një qeveri, dhe Filipçe është një ekip nga qeveria. Nëse Kryeministri pranon dorëheqjen, ai do të propozojë një tjetër në vend të tij, i cili më pas do të votojë për Kuvendin. Kuvendi voton vetëm atë që do të propozojë kryeministri i caktuar. VMRO-DPMNE mund të paraqesë një kërkesë për shkarkimin e ministrit, por ata duhet të shpjegojnë bukur arsyet për të cilat Kuvendi do të debatojë dhe e gjithë kjo do të reduktohet në një interpelancë. Shfaqjet e tilla të VMRO-DPMNE-së janë lojëra për pika të vogla politike. Rregullat janë të qarta – thotë profesor Davitkovski.

VMRO-DPMNE njoftoi se ata do t’i paraqesin një propozim Parlamentit për shkarkimin e Filipçes dhe zëvendësit të tij. Sipas partisë opozitare, Ministri i Shëndetësisë duhet të kishte dorëzuar dorëheqjen në Parlament dhe jo në Kryeministri.

Ne i japim një afat deri të martën herët në mëngjes, Ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe dhe Zëvendësi i tij Ilir Hasani për të paraqitur dorëheqjet e tyre në Parlament, në mënyrë që ato të përfundojnë në fillim të seancës së re tashmë të planifikuar të njëjtën ditë, dhe nëse këto dorëheqje nuk dorëzohen, grupi parlamentar i VMRO-DPMNE-së do të dorëzojë një projektvendim për shkarkimin e tyre, njoftoi në konferencën e djeshme për shtyp kreu i partisë, Hristijan Mickoski.

Next Post

"Tikves" vazhdon me blerjen e rrushit sipas kritereve dhe çmimeve të publikuara

“Pas heqjes së bllokadave të mbrëmshme të shkaktuara nga persona që padyshim donin të shkaktonin kaos,” Tikves “sot vazhdoi të blinte rrush nga ata nënkontraktorë që ishin planifikuar sipas dinamikës së përcaktuar dhe u thirrën për të dorëzuar rrushin dje,” thanë nga kompania. “Theksojmë edhe një herë se” Tikves “është […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: