Dimitrievski: Po ndihmojmë dhe Likovën në këtë kohë krize të virusit Korona

Blerand Rexhepi

Sot është mbajtur përsëri seancë e re në Shtabin e krizave në Kumanovë ku është vendosur për disa pika të rendit të ditës e mes tyre, kreu i komunës Maksim Dimitrievski informon se ky shtab tashmë po i ndihmon edhe komunës së Likovës për t’u përballur me këtë krizë të virusit Korona. Sot u mbajt seanca e shtabit të krizave në Kumanovë, në të cilën u morën këto konkluzione: Nga takimi i tridhjetë e tretë (përmes një video konference) në selinë komunale për Mbrojtje dhe Shpëtim të mbajtur më 18.04.2020 (e Shtunë). Masat, rekomandimet dhe përfundimet e mëposhtme u miratuan në mbledhje në lidhje me ndërmarrjen e masave dhe aktiviteteve kundër përhapjes së sëmundjes COVID-19 (Korona): 1. Shtabi i krizave – Kumanovë iu përgjigj pozitivisht kërkesës së Komunës së Lipkovës për ndihmë në kryerjen e dezinfektimit në territorin e komunës së Likovës dhe i rekomandoi NK “Pastërtia dhe Gjelbërimi” Kumanovë që të organizojë dezinfektimin me atomizuesit në bashkëpunim me shtabin në Likovë, dezinfektimin e zonave publike në territorin e komunës së Likovës sipas planit të tyre dhe në dinamikë me mundësitë e saj. NK Pastërtia dhe gjelbërimi Kumanovë do të dorëzojë gjithashtu përdorimin e përkohshëm të një pjese të pajisjeve për dezinfektim (5 pompa dezinfektimi motorik) për përdorim të përkohshëm të shtabit në Likovë dhe për të trajnuar ekipet për përdorimin e pajisjeve dhe procedurën e dezinfektimit. Shtabi komunal është në dispozicion të Komunës së Lipkovës dhe komunave të tjera të rajonit për bashkëpunim dhe shkëmbim të ndihmës së ndërsjellë në luftën kundër epidemisë me Covid 19. NK “Pastërtia dhe Gjelbërimi” është e detyruar të riorganizojë veprimtarinë e tij sipas përfundimeve të shtabit, të vazhdojë me dezinfektimin e pandërprerë në territorin e komunës së Kumanovës dhe kryerjen e pandërprerë të funksionit për bartjen e mbetjeve komunale. Shtabi komunal mbetet për të gjitha kërkesat, rekomandimet dhe sugjerimet drejtuar Qeverisë së RSM dhe të gjitha institucioneve dhe komisioneve të tjera shtetërore.
Next Post

Drejtori i QSHP Ziberi paralajmëron: Është ende herët të flitet për lehtësim të masave kufizuese

Drejtori i Qendrës për Shëndet Publik Arben Ziberi në një prononcim për Klan Maqedoni shprehet se numri i madh i personave të diagnostifikuar me COVID-19, është si rezultat i testimeve që bëhen në nivel vendi. Ai mbështet tezën e tij se ky virus mund të ketë qenë në vendin tonë […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: