“E diela ditë jo pune” është një zgjidhje ligjore për arritjen e barazisë sociale dhe mbrojtjen e të drejtave të punëtorëve

vull

Në seancën e sotme të Këshillit Ekonomik dhe Social, u shqyrtua drafti i tekstit për zgjidhjen ligjore për “Të Dielën ditë jo pune”.
Dialogu trepalësh konfirmoi qëllimin e Qeverisë – E diela të shpallet ditë jo pune, dmth. Sipas asaj që u përmbyll sot, teksti të lexohet: “E diela është ditë për pushim javor”.

Për funksionimin normal të shtetit, fakti është se do të ketë një mundësi për punëdhënës të caktuar / persona juridikë të punojnë, por vetëm në aktivitete të caktuara dhe vetëm ata punëdhënës që do të jenë në gjendje të tregojnë se proceset e prodhimit teknologjik nuk duhet të ndërpriten (domethënë jo të gjithë punëdhënësit në ato aktivitete të caktuara!). Punëdhënësit e tjerë (dhe ata punëdhënës, proceset e prodhimit teknologjik të të cilëve mund të ndërpriten në aktivitetet e listuara dhe të gjithë punëdhënësit në aktivitetet që nuk renditen në përjashtime) nuk do të lejohen të punojnë.

Në rast se ata shkelin ligjin dhe punojnë të Dielën, atëherë do të vijojë një ndëshkim i duhur rigoroz.

Next Post

Mbyllet njëra hyrje e rrugës së Arbrit në Maqellarë, qarkullimi do nisë me përfundimin e plotë të…

Pas lajmit të dhënë në Mat Tv një ditë më parë në lidhje me segmentin e ri të rrugës së Arbrit nga Ura e Çerenecit – Maqellarë, që asn nuk ishte e hapur dhe as e bllokuar, firma që e ka ndërtuar ka reaguar menjëherë. Ajo ka bërë të mundur […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: