Elezi: Fillimet e punës në bulevarin V.S.Bato të rëndësisë së madhe, arterie e rëndësishme e Pollogut!

Blerand Rexhepi

Sot është kënaqësi e madhe për mua, që të jemi këtu me një rast shumë të mirë pasiqë fillojmë ndërtimin e një pjese të re të bulevardit Vidoe Smilevski-Bato, përmes Projektit të Përmirësimit të shërbimeve komunale – MSIP, të implementuar nga Ministria e Financave me mbështetjen e Banka Botërore, kështu ka theksuar sot zëvendësministrja e financave Shiret Elezi gjatë qëndrimit në Tetovë me rastin e fillimit të punimeve në blevarin V.S.Bato së bashku me kryetaren e komunës znj. Teuta Arifi.

Ndaj kënaqësinë që kemi nënshkruar marrëveshjen me kryetaren e komunës për ndarjen e afërsisht 990.000 eurove përmes MSIP dhe tani është duke u implementuar me një projekt specifik, nga i cili do të përfitojnë drejtpërdrejt banorët e komunës së Tetovës por gjithashtu do të ketë një rëndësi të madhe për të gjithë qytetarët edhe në rrethinë. Ndërtimi i kësaj pjese të bulevardit, i cili shërben si hyrje dhe dalje nga Tetova në vendkalimin kufitar nga Jazhinca por edhe nga ana e Gostivarit, është një nga rrugët më të ngarkuara, do të kontribojë në zhvillimin e sistemit komunal të transportit duke mbrojtur mjedisin përmes zvogëlimit të emetimeve të dëmshme, zhurmat dhe efikasiteti i energjisë, duke kontribuar në zhvillimin ekonomik duke lëvizur dhe duke hyrë nga të gjitha pjesët e qytetit, theksoi mes tjerave Elezi.

Përveç këtij projekti jashtëzakonisht të rëndësishëm, komuna e Tetovës është përfituese e Projektit për Përmirësimin e shërbimeve komunale përmes projekteve të tjera, siç janë prokurimi i fotovoltaikëve, ndërtimi i rrugëve lokale, prokurimi i automjeteve komunale. Me këtë rast, dua të theksoj se përmes Projektit të Përmirësimit të shërbimeve komunale MSIP, Komuna e Tetovës do të prokurojë pesë autobusë të transportit publik. Ky është një projekt me të vërtetë i madh me rreth 1.100.000 € për të vendosur transportin publik në qytet. Me këtë do të zvogëlojë bllokimin e trafikut, i cili gjithashtu do të zvogëlojë edhe ndotjen e ajrit. Përfituesit e zbatimit të këtij projekti janë të gjithë banorët e komunës së Tetovës, veçanërisht të gjithë qytetarët që jetojnë ose punojnë në qytet, vlerësoi kështu zëvendësministrja e financave, Elezi.

Projekti mbulon arteriet kryesore të qytetit në të gjitha pjesët, me tre rrugë të planifikuara për transport publik. Së bashku me këtë projekt, janë investuar rreth 3.5 milion euro në përmirësimin e jetës së qytetarëve të Tetovës përmes projektit MSIP. Më lejoni të sqaroj shkurtimisht se cili është qëllimi i Projektit të Përmirësimit të shërbimeve komunale të Ministrisë së Financave ose i ashtuquajturi MSIP. Ky projekt investon në investime kapitale nëpër komuna për të përmirësuar shërbimet që ata ofrojnë dhe kështu të përmirësojë jetën e qytetarëve që jetojnë në qytet. Investimi në rrugë lokale, ujësjellës, shkolla, kopshte, efikasitet të energjisë, makineri dhe makineri – të gjitha këto kontribojnë në shërbimet komunale. Ky projekt zgjat disa vjet dhe ka një vlerë totale prej 100 milion euro. Gjithashtu promovon zhvillimin e ekonomive lokale dhe përmirësimin e standardit të jetesës së qytetarëve, sqaroi mes tjerave zëvendësministrja Elezi.

Krahas këtij projektit që ka nisur punën sot në Tetovë si dhe disa projekte tjera poashtu në komunën e Tetovës që financohen përmes MSIP, ajo poashtu shtoi se edhe një sërë projektesh tjera janë duke u realizuar dhe do të realizohen në komunat tjera të Pollogut si në Bogovinë, Zhelinë, Tearcë, Jegunovcë, Vrapçisht, Bërvenicë, Gostivar, etj.

Next Post

Sekretari shtetërorë në MSHIA, Avziu konfirmon se është rregulluar sistematizimi në RTVM

Servisi Publik duket se tashmë ka tejkaluar të gjitha problemet lidhur me sistematizimin e të punësuarve dhe punësimet e reja pasiqë këtë e ka konfirmuar edhe sekretari shtetërorë në Ministrinë për shoqëri informative dhe administratë Adem Avziu pas takimit me zv.drejtorin e RTVM-së Harun Ibrahimi. “Është dërguar projekti deri te […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: