Elezi: Nga BERZH sigurohen mjete për rrugët Shkup – Bllacë dhe Kërçovë – Gostivar

Blerand Rexhepi

Banka Europiane për Rindërtim dhe Zhvillim do të financojë ndërtimin e autostradave nga Shkupi për në Bllacë dhe nga Gostivari drejtë Kërçovës, më saktësisht pjesa e parë nga Kërçova drejtë Bukojçanit, këtë e ka theksuar zv.ministrja e financave Shiret Elezi.

“Në takimin vjetor të BERZH është diskutuar për bashkëpunimin aktual dhe në të ardhmen si dhe është siguruar përkrahja për ndërtimin e rrugëve në vendin tonë, është siguruar ndërtimi i fazës së parë të autostradës nga Shkupi për në Bllacë si dhe nga Gostivari për në Kërçovë si dhe ndërtimi i pikëpagesës elektronike në Koridorin e VIII-të dhe në rrugën Miladinovc – Shtip”, sqaron kështu zv.ministrja Elezi.

Ajo thotë se janë kërkuar dhe janë siguruar edhe grant mjete për ndërtimin e këtyre rrugëve derisa përmes instrumenteve për Ballkanin Perendimorë janë siguruar rreth 20 milion euro kurse për rrugën Shkup – Bllacë priten grant nga BERZH në vlerë prej 27 milion euro deri në fund të vitit.

“Janë mjete të pakthyeshme për projekte infrastrukturore që do të përmirësojnë edhe ekonominë e vendit por edhe do të përmirësojnë jetën e qytetarëve në vend. BERZH në sektorin publik në vendin tonë financon më së shumti projekte infrastrukturore dhe hekurudhore derisa buxheti në këtë fushë kap shifrën prej 622 milion euro”, thotë Elezi.

Next Post

ASH: Përse shpejtoi Qeveria me banknotat e reja pa Gjuhën shqipe, pa u kthyer vlerësimi nga Komisioni i Venedikut?!

  Qeveria LSDM-BDI së bashku me Bankën Popullore të Maqedonisë së Veriut, dje na informuan se në bankotat e reja nuk do të figurojë Gjuha shqipe. Vlerësojmë se ky vendim është i padrejtë dhe në kundërshtim me Ligjin për përdorimin e gjuhëve respektivisht të Gjuhës shqipe i cili parashihte se […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: