Elezi: Pabarazia mund të ulet me investim në arsim, shëndetësi dhe kujdes social

Blerand Rexhepi

Përmes zbatimit të reformave ekonomike dhe investimeve kapitalin në resurse njerëzore, shëndetësi, arsim dhe kujdes social, pabarazia mund të reduktohet dhe të arrihet një sistem më i drejtë për të gjithë. Kjo u theksua në pjesën qendrore të takimit të konferencës holandezo-belge, që u mbajt në Shkup, ku pjesëmarësve ju drejtua edhe kryeministri Zoran Zaev.

Zëvendës ministrja e financave vë në dukje se reformat e fundit tek financat publike dhe vendosja e disiplinës fiskale ka krijuar hapësirën fiskale për të rritur investimet në resurset njerëzore.

“Investimi i ulët në resurset njerëzore rezultoi më parë në një indeks të ulët të zhvillimit, dmth ulet produktiviteti i mundshëm tek qytetarët për shkak të investimeve të ulëta në arsim, shëndetësi dhe kujdes social. Prandaj, angazhimi ynë, ndryshe nga vite më parë, është që të investojmë më shumë vëmendje dhe financa në potencialin njerëzor. Përveç reformës sociale kemi ndarë më shumë fonde për masat aktive të punësimit, për ndërtimin e kopshteve të reja, të cilat projekte realizohen edhe me mbështetjen e BE-së dhe Bankës Botërore. Për më tepër, ne po rrisim vazhdimisht fondet për shëndetësi dhe arsim, duke përfshirë këtu rritjen e pagave të mjekëve dhe mësimdhënësve. Këto janë lidhjet më të rëndësishme’, kështu thekson zëvendës ministrja Elezi.

Në këtë takim të pranishëm ishin ministra të financave, guvernator të bankave qendrore, zyrtarë të lartë të Bankës Botërore dhe Fondit Monetar Ndërkombëtarë kurse temë e diskutimit ishte ‘Si të merrni një sistem më të drejtë për të gjithë’.

Next Post

Orizi bio-smart, aplikacioni për telefona celular që që shpërblen qytetarët ekologjikisht të përgjegjshëm

Më 20 qershor, në Shkup, nën organizimin e shoqatës për inovacione sociale “ARNO”, u mbajt finalja e garës në RMV për Ide të biznesit të gjelbër. Komisioni përzgjodhi idetë e mëposhtme: „Challenger- Aplikacioni për telefona celular që shpërblen të gjithë përdoruesit ekologjikisht të përgjegjshëm”, “ Rakatrak- qendër natyrore educative për […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: