Kohanews

Ke Çfarë Lexon!

Eurostat: Maqedonia është e populluar me 2.077.100 njerëz

1 min read

Kryeqendra e RMV-s

Loading...

Sipas të dhënave që i ka bërë të ditur  Eurostat në Maqedoninë e Veriut në 1 janar të këtij viti ka patur 2.077.100 njerëz që është 2000 njerëz më së shumti në krahasim me 1 janarin e vitit 2018 transmeton KohaNews.

Numri i popullsisë në vend për një vit është rritur me 0.9 përqind. Maqedonia  e Veriut në vitin e kaluar ka shënuar një rritje pozitive natyrore prej 1.6%. Vitin e kaluar, 21,300 u lindën dhe 19,700 vdiqën.

Popullsi më të madhe në mes vendeve të rajonit sipas Eurostat, ka Greqia me 10,7 milion, Bullgaria 7 milion, Serbia 6,96, Kroacia 4,077, Shqipëria 2,86 dhe Mali i Zi 626.000 njerëz. / KohaNews.