Fakulteti Pedagogjik i UT-së e thellon bashkëpunimin me shoqatën zvicerane Arsimi – Bildung

vull

Fakulteti Pedagogjik i Universitetit të Tetovës e vazhdon bashkëpunimin e suksesshëm me shoqatën Arsimi – Bildung. Në kuadër të këtij bashkëpunimi frytdhënës, më 19. 9. 2019, në Rektoratin e Universitetit të Tetovës qëndruan për vizitë pune anëtarët e kësaj shoqate, të udhëhequr nga kryetari i saj, Dr. Christian Zindel.

Me këtë rast, ata zhvilluan një takim miqësor me prorektorin për arsim të UT-së, Prof. Dr. Reshat Qahilin, dekanin e Fakultetit Pedagogjik, Prof. Dr. Fatbi Osmanin, prodekanët dhe stafin udhëheqës të këtij fakulteti.

Palët, fillimisht diskutuan për bashkëpunimin dyvjeçar mes shoqatës Arsimi – Bildung dhe Fakultetit Pedagogjik, e në veçanti me programin studimor të Edukimit Special dhe Rehabilitimit, rrjedhat dhe për aktivitetet e realizuara nga mbështetja e shoqatës, siç ka qenë java studimore, mjetet didaktike të nevojshme për pjesën praktike të studentëve të programit studimor të Edukimit Special dhe Rehabilitimit, si dhe literatura e nevojshme për një program të ri siç është Edukimi Special dhe Rehabilitimi, të gjitha këto të siguruara nga kjo shoqatë.

Në këtë pikë, kryetari i shoqatës, Dr. Christian Zindel, theksoi se misioni i tyre ka filluar më herët dhe Universiteti i Tetovës ka qenë një prej institucioneve të para të cilat kanë vendosur ta përkrahin, sidomos me ndihmën e njërit prej anëtarëve të shoqatës, i cili është me prejardhje nga Tetova, Prof. Dr. Mahir Mustafa, dhe se qëllimi i tyre është të vazhdojë ky bashkëpunim edhe me institucione universitare të shtetit të Zvicrës, gjegjësisht që studentët tanë të kenë mundësi të marrin përvoja praktike nga institucionet e ndryshme.


Dekani i Fakultetit Pedagogjik, Prof. Dr. Fatbi Osmani, theksoi rëndësinë e përkrahjes morale dhe intelektuale nga ana e profesorit Mahir Mustafa, në javën e veçantë, ku nënvizoi përfitimet nga ky bashkëpunim dhe shprehu gatishmërinë e stafit të Fakultetit Pedagogjik për një bashkëpunim ndërshtetëror me institucione zvicerane të cilat do të kishin mundësuar pjesë praktike të studentëve tanë.

Ndërsa, prodekani për arsim, Prof. Dr. Buniamin Memedi i falënderoi për përkrahjen financiare, për mjetet didaktike, siç janë makinat e Brajlit, audiometrin, mjetet senzointegrale dhe literaturën profesionale, të siguruara për studentët e Edukimit Special dhe Rehabilitimit.
Anëtarët e shoqatës më pas i vizituan hapësirat ku mbahen ligjëratat e studentëve të Fakultetit Pedagogjik, si dhe kabinetet ku janë vendosur materialet didaktike për pjesën praktike të mësimeve të programit studimor të Edukimit Special dhe Rehabilitimit.

Next Post

Kryeministri Zaev në Nju Jork në takim me ministrin e Punëve të Jashtme të Azerbajxhanit

Kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut, Zoran Zaev, i shoqëruar nga zëvendëskryetari i Qeverisë i ngarkuar për Çështje Evropiane, Bujar Osmani dhe ministri i Mjedisit Jetësor dhe Planifikimit Hapësinor, Naser Nuredini, në margjinat e Asamblesë të Përgjithshme të 74-të të KB-së realizoi takim me shefin e delegacionit […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: