Gjiganti gjerman WPD do të ndërtojë fermë turbinash me erë prej 500 mln dollarë në Republikën e Maqedonisë së Veriut

Kohanews Admin

Kompania gjermane e energjisë së rinovueshme WPD do të ndërtojë një fermë turbinash me erë 500 milionë euro (580 milionë dollarë) në pjesën verilindore të Maqedonisë së Veriut, shkruan Washingtonpost.

Kryeministri Zoran Zaev tha se projekti i planifikuar 415 megavat është investimi më i madh gjerman në vend dhe më i madhi në fushën e energjisë së gjelbër që kur Maqedonia e Veriut shpalli pavarësinë nga ish -Jugosllavia në 1991.

Zaev tha se 69 turbina të reja me erë do të instalohen midis qyteteve të Kumanovës dhe Kriva Pallankës. Ferma e erës do të furnizojë me energji elektrike 290,000 familje pasi të përfundojë.

Qeveria e Maqedonisë së Veriut planifikon të sigurojë rreth 1.500 megavat nga termocentralet diellore dhe rreth 700 megavat në energjinë e erës.

WPD operon në 28 vende të botës.

Next Post

Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut do ti mbaj mbledhjet e rregullta atë të 111-të dhe të 112-të

Në kuadër të mbledhjes së 111-të tematike, do të shqyrtohen ma shumë informacione për nënshkrimin e marrëveshjeve për ndarjen e ndihmës financiare kompanive në përputhje me Ligjin për mbështetje financiare të investimeve, ndërsa të përgatitura dhe të propozuara nga Agjencia për investime të huaja dhe promovim të eksportit. Menjëherë pas […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: