Grubi: Të punojmë për gjeneratat e ardhshme dhe jo për zgjedhjet e radhës

Kohanews Admin

Zëvendëskryeministri i parë dhe ministër për Sistem politik dhe marrëdhënie ndërmjet bashkësive, Artan Grubi në fjalimin e tij hyrës me rastin e shënimit të 20 vjetorit të Marrëveshjes Kornizë të Ohrit ka thënë se prioritetet që e presin vendin dhe qeverinë aktuale janë sundimi i ligjit, luftimi i korrupsionit dhe jetësimi në praktikë e AGJENDËS SË GJELBËR.

Grubi kujtoi se duhet të punohet për gjeneratat e ardhshme dhe jo për zgjedhjet e ardhshme.

“Sfida jonë përtej Ohrit është sundimi i Ligjit, luftë e pakompromis me korrupsionin dhe krimin, përqafim i diversiteteve dhe gjithëpërfshirjes në institucione kredibile demokratike dhe cilësi të jetës nëpërmjet përqafimit të “Agjendës së Gjelbër”. Po të mos ishte Ohri, nuk do të ishte Prespa. Po të mos ishin të dyja, s’do të kishim NATO por, ne nuk duhet të ndalemi këtu dhe duhet të gjejmë forcë për të zbatuar edhe Marrëveshjen e tretë me po të njëjtin guxim dhe përkushtim duke vulosur të ardhmen tonë evropiane. Të udhëheqim e mos të udhëhiqemi. Të punojmë për gjeneratat e ardhshme dhe jo për zgjedhjet e ardhshme. Marrëveshja e Ohrit dhe e Prespës na mundësuan që ky vend, ky popull, ky rajon nuk i bën dot konak euroskepticizmit, por përkundrazi, sa më e madhe sfida, aq më i madh është përkushtimi ynë, sepse dielli ynë, të dashur miq, lind në perëndim”, përfundoi fjalimin e tij Grubi.

Next Post

Kostov: Marrëveshjet e nënshkruara duhet të respektohen nga të gjithë

Hari Kostov, si ish -ministër i Brendshëm në kohën e nënshkrimit të Marrëveshjes së Ohrit, pasi renditi arritjet me të, dha një vlerësim të situatës aktuale në vend. Sipas tij, partitë politike në vendin tonë janë aq të ndara saqë tani, pas Marrëveshjes së Ohrit, ata duhet të nënshkruajnë një […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: