Levica fituesja e vetme dhe më e madhe me 1 Njësi zgjedhore

Kohanews Admin

Me prag dhe pa prag zgjedhor në modelin e një njësie zgjedhore, partia Levica do të kishte pesë në vend të dy deputetëve aktualë, ndërsa shumica e partive të tjera do të humbnin nga një deputet, parashikon një sondazh në TV Sitel.

E vetmja parti që do të ketë një rritje të konsiderueshme të numrit të deputetëve dhe do ta dyfishojë atë, kur do të futet modeli i një njësie zgjedhore në Maqedoni është Levica, e cila do të kishte pesë deputetë, simulimet e bëra nga TV Sitel, të cilat janë publikuar në Ditarin televiziv. Sondazhi krahason sistemin aktual me gjashtë njësi zgjedhore sipas modelit të Dontit, me sistemin e ri të propozuar të një zone zgjedhore në dy variante: pa prag zgjedhor dhe me prag prej 2 për qind.

Sondazhi i Sitelit tregon se nëse në një zonë do të futeshin lista krejtësisht të hapura, të gjitha partitë e tjera përveç Levicës do të humbnin vetëm një deputet në modelin e ri dhe Partia Integra do të fitonte një deputet.

Nëse vendoset pragu prej 2%, shumica e partive nuk do të humbnin deputet, por Levica renditet sërish me pesë, pra dyfishin e dy deputetëve aktualë.

Next Post

U arrestua Conor McGregor, luftëtari i famshëm MMA

Conor McGregor, një luftëtar irlandez MMA, është arrestuar dhe makina e tij është sekuestruar për drejtim të rrezikshëm. Sipas portalit Irish Independent, McGregor u ndalua teksa ngiste Bentley Continental-in e tij për shkak se kreu disa shkelje gjatë vozitjes. Pas ndalimit ndaj tij është ngritur procedurë e rrezikshme për drejtim […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: