Maqedonia do të vendos një test të detyrueshëm PCR për udhëtarët nga Kosova

vull

Pasi në fluturimin n Maqedoni – Finlandë,  kishte disa pasagjerë që ishin pozitivë, Ministri Venko Filipce vendosi të flasë dhe të thotë se ata janë kryesisht pasagjerë që kanë ardhur nga Kosova.

Për shkak të kësaj, autoritetet tona shëndetësore vendosën të kërkojnë prezantimin e testeve PCR për udhëtarët nga Kosova.

Përkatësisht, Komisioni për sëmundje infektive, këtë mëngjes mori një vendim për të kërkuar një test të detyrueshëm PCR për udhëtarët nga Kosova, të cilët kalojnë nëpër vend, njoftoi Ministri i Shëndetësisë Venko Filipce. Pasagjerët në tranzit duhet të tregojnë një test PCR negativ jo më të vjetër se 72 orë.

Komisioni do t’ia paraqesë Qeverisë propozimin, pas së cilës ai duhet të vihet në fuqi.

Next Post

Donacion nga Turqia për Komunën e Studeniçanit

Kompania për tregti dhe transport ndërkombëtar SADAMIR me seli në qytetin Mersin – Turqi dhe Komuna e Studeniçanit nënshkruan protokol bashkpunimi me të cilin Komunës së Studeniçanit i dhurohet një makinë spërkatëse MMT. Me këtë makinë do të bëhet spërkatje gjatë stinës së verës kundër insekteve të ndryshme, në përputhje […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: