Ministri Çupi propozon lehtësime për diasporën gjatë ardhjes në vend: Hyrje-dalje të lirë, korsi e posaçme në kufi

Kohanews Admin
Në bazë të ankesave të diasporës sonë, sot dërgova sugjërime konkrete deri tek organet kompetente shtetërore për zbatimin e metodave lehtësuese të punës brenda dispozitave ligjore, kompetencave dhe kapaciteteve të parashikuara në Ligjin për kontrollin kufitar dhe Ligjin për doganat, me qëllim të tejkalimit të sfidave me të cilat përballet diaspora jonë gjatë vizitës në vendlindje, sidomos në kohën e pushimeve verore, kur fluksi në pikat kufitare është më i madh.
Sugjerime e mia për këto çështje janë si më poshtë:
Të shfytëzohen të gjithë potencialet dhe mundësitë kadrovike, teknike dhe organizative për rritjen e efikasitetit dhe shpejtësisë gjatë kontrollit të trafikut kufitar në hyrje/daljet e vendkalimeve kufitare dhe të hapet korsi e posaçme shtesë posaçërisht për qytetarët tanë që jetojnë në diasporë.

Next Post

Shërbim merimangë nga sot edhe me një tjetër automjet të ri!

Rrugë të lira dhe të kalueshme për qarkullim të pandërprerë të mjeteve dhe trotuare të lira për lëvizje të sigurt të qytetarëve. Këtë e bëjmë të mundur falë rinovimit të shërbimit merimangë edhe me një tjetër automjet të ri, i cili nga sot do të fillojë të funksionojë dhe të […]

Subscribe US Now