Ministria e Shëndetësisë: Të gjitha dokumentet janë në dispozicion për shqyrtim, mbështetje e plotë për hetimin

Kohanews Admin

Ministria e Shëndetësisë mirëpret procedurën e Prokurorisë Themelore Publike, e cila po udhëheq hetimin për shpërthimin e zjarrit në qendrën e lëvizshme covid brenda KB Tetovë, ku, për fat të keq, pati humbje njerëzore.

Ne informojmë publikun dhe organet hetimore se jemi në dispozicion të të gjitha institucioneve dhe duam të bashkëpunojmë dhe dorëzojmë të gjithë dokumentacionin në dispozicion për instalimin e të 17 qendrave rajonale të COVID -it në vend.

Raportet teknike të ekspertëve nga testet e kryera të rezistencave mbrojtëse të tokëzimit, ekzaminimi i vazhdimësisë së përcjellësit mbrojtës dhe rezistenca e përhapjes së instalimit për mbrojtje nga shkarkimet atmosferike, certifikatat e provës dhe cilësia e materialeve të instaluara në modulat dhe panelet e parafabrikuara , për dyshemetë, njoftimet për hidro -testimin dhe testimin e rrjetit të instaluar të furnizimit me ujë, njoftimet për përmbushjen e kërkesave minimale teknike në drejtim të ndërtimit, tavaneve, zdrukthtarisë, ngrohjes dhe ftohjes, instalimeve dhe dyshemeve, deklarata e konformitetit, protokolleve të dorëzimit kontejnerë modulare -qendrat rajonale kovidante, zgjidhjet për transferimin e vlerës në kontejnerët modularë, si dhe zgjidhjet për transferimin e vlerës së pajisjeve të inventarit dhe jo-mjekësore në spitale janë në dispozicion për inspektim.

Ministria e Shëndetësisë bën me dije se pasi kontraktori vendosi kontejnerët modularë, ata u dorëzuan. Dorëzimi u bë nga inxhinierë nga Ministria e Shëndetësisë, MPPS, si dhe përfaqësues të kontraktorit dhe spitaleve, në mënyrë që kontejnerët modularë të dërgoheshin në spitale në përputhje të plotë me specifikimet teknike të kontratës.

Ministria e Shëndetësisë, duke mos dashur të ndërhyjë në vendimet dhe veprimet e prokurorit publik, as të dëmtojë hetimin e pavarur të kryer nga Prokuroria Publike Themelore dhe Prokuroria për Ndjekjen e Krimit të Organizuar dhe Korrupsionit, me lejen e tyre paraprake, ne jemi gati për të dorëzuar dokumentacionin që kemi për inspektim.

Next Post

Florim Besimi dha dorëheqje nga pozita e drejtorit

Drejtori i Spitalit Klinik të Tetovës, Florin Besimi ka dhënë dorëheqje. Lajmin e ka bërë të ditur vetë Besimi. Më poshtë njoftimi i plotë: Të nderuar qytetarë, të dashur tetovarë, Më lejoni që në emrin tim dhe në emër të të gjithë të punësuarve nga Spitali Klinik i Tetovës, edhe […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: