Në Universitetin e Tetovës sot dhe nesër mbahet Seminari i XIII Ndërkombëtar i Albanologjisë

vull

Në Universitetin e Tetovës sot dhe nesër mbahet Seminari i XIII Ndërkombëtar i Albanologjisë, me temë: “GJUHA, LETËRSIA DHE IDENTITETI”.

Seminari do t’i zhvillojë punimet në këto sesione shkencore:

SESIONI I GJUHËSISË:

Dialektet si pasuri gjuhësore

Gjuha shqipe dhe globalizimi

SESIONI I LETËRSISË:

Letërsia dhe historiograa

Letërsia dhe identiteti

SESIONI I HISTORISË:

Shqiptarët dhe Evropa

Shqiptarët në raportet diplomatike, në shënimet e kronistëve dhe të udhëpërshkruesve

SESIONI I ETNOKULTURËS:

“Tjetri” në kulturën shqiptare dhe ballkanike

Digjitalizimi i thesarit kulturor

Turizmi kulturor

SESIONI I MEDIAS:

Mediat dhe lajmet e rrejshme
Kultura dhe mediat
Roli i medias publike

Next Post

Ja si do duket Elda Berisha në klipin e saj të ri…!

Elda Berisha është nga ato këngëtare që kur i sjell projektet është kujdesur deri në detajin më të vogël, që nga muzika, teksit, fabula, klipi, veshjet, kujdesi për imazhin. Ajo sapo ka mbaruar xhirimet e klipit më të ri me titull “Ah moj nënë”, një klip që duket mjaft melankolik […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: