Në UT u promovua libri „Parimology“ i autorit Lulzim Selimi

vull

Në ambientet e Fakultetit Filologjik të Universitetit të Tetovës u promovua libri „Parimology“ i autorit Lulzim Selimi, student i vitit të katërt në Programin studimor Gjuhë dhe Letërsi Shqipe. Në promovimin e këtij libri të pranishëm ishin rektori i Universitetit të Tetovës, Prof. Dr. Vullnet Ameti, dekani i Fakultetit Filologjik, Prof. Dr. Berton Sulejmani, profesorë, studentë, miq dhe familjarë të autorit.


Pjesëmarrësve me fjalë përshëndetëse iu drejtua dekani i Fakultetit Filologjik, Prof. Dr. Berton Sulejmani, i cili e uroi studentin Lulzim Selimi për punën dhe përkushtimin e tij, që ka bërë deri në botimin e këtij libri. „Fakulteti ynë, krahas punës arsimore e shkencore, që e kryen në të tri ciklet e studimeve, ka qenë dhe është bartës edhe i shumë ngjarjeve të rëndësishme të UT-së, si: Seminari i Albanologjisë, Konferenca e Fakultetit të Filologjisë, revista e studentëve „Përtej“ etj. Por, angazhimi i stafit akademik prore i ka mbështetur dhe do t’i mbështesë iniciativat e studentëve tanë me të gjitha mundësitë e kapacitetet që kemi. Andaj, edhe ky manifestim paraqet një mundësi të shkëlqyer për studentët”, tha Prof. Dr. Berton Sulejmani.

Redaktorja e librit, Doc. Dr. Emine Shabani tha se autori në këtë libër ka kapur koncepte të mirëdefinuara mbi raportet mes njerëzve. „Në fillesat e një zhvillimi të këtillë intelektual, hapëron edhe Lulzim Selimi, absolvent në Programin studimor të Gjuhës dhe Letërsisë Shqipe të Universitetit të Tetovës. Ai është eseist, i cili në shkrimet e tij shtjellon tema nga më të ndryshmet, tema që përmbajnë elemente nga përditshmëria shoqërore, të raporteve ndërnjerëzore, padrejtësive politike dhe religjioze, të kohës së sotme dhe të shkuarës, të cilat i vë nën optikën kritike dhe me guxim e arsye i shtjellon në esetë e tij“, theksoi Doc. Dr. Emine Shabani.

Autori i librit, Lulzim Selimi e falënderoi redaktoren e librit Doc. Dr. Emine Shabanin për mbështetjen dhe motivin që i ka dhënë për të arritur deri në botimin e veprës së parë. Ai tha se, edhe në të ardhmen do të vazhdojë të punojë në këtë drejtim, që te lexuesit të paraqitet edhe me botime të tjera.

Next Post

Ndahen mjete për implementimin e projektit Kompakt të Zyrës për Sfidat e Mijëvjeçarit në kuadër të Zyrës së Kryeministrit

Në mbledhjen e sotme të Qeverisë së Republikës së Kosovës, pika e parë që mori aprovimin e kabinetit qeveritar, ishte vendimi për ndryshimin dhe plotësimin e Vendimit të Qeverisë nr. 14/98 të datës 18 prill 2019, i cili parasheh marrjen në shfrytëzim në kohë të pacaktuar të Aeroportit Civil të […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: