Pagat në arsim do të rriten për 10% pas janarit

vull

Ministria e Arsimit dhe SASHK-ut kanë arritur marrëveshje për rritje të pagave prej 10% duke filluar nga 1 janari i vitit 2020.

Ministri i arsimit, Arbër Ademi tha se kjo është rritje historike, dhe me këtë vendim do te kthehet dinjiteti i mësimdhënësve, ndërsa theksoi se në periudhën e ardhshme do të vazhdojmë të bashkëpunojmë me SASHK-un për të zgjidhur të gjitha çështjet tjera që kanë të bëjnë me fushën e arsimit.

Ndërsa kreu i SASHK-ut, Jakim Nedellkov tha se kërkesa e tyre për rritje të rrogave prej në janar është plotësuar.

“Këtë që e njoftojmë sot është një paralajmërim i mirë se po hapim kapituj të ri të cilat duhet të shqyrtohen në të ardhmen. Pra për 10 % do të rriten pagat nga 1 janari i vitit 2020. Mirëpo, këtë rritje nuk duhet ta marrim si euforike por duhet të vazhdojmë të punojmë për të mirën e arsimit”, theksoi Nedellkov.

Next Post

Bashkim Hasani mori detyrën e zv.drejtorit në Policinë Financiare

Pas emërimit nga ana e Qeverisë në javën që lamë pas, Bashkim Hasani sot nga ora 10 edhe zyrtarisht ka filluar detyrën e zv.drejtorit në Policinë Financiare , transmeton Gostivari Sot Hasani merr detyrën e re duke zëvendësuar partiaku i tij, Berat Dehari, i cili në këtë post ishte për […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: