Për një votë më shumë, nuk zgjidhen mjete – tragjedia në Tetovë përdoret për interesa partiake

Kohanews Admin

Ndoshta për të marrë më shumë vota në zgjedhjet e ardhshme lokale, udhëheqja e VMRO-DPMNE nuk zgjedh më mjete dhe luan me ndjenjën e qytetarëve, duke krijuar zemërim, i cili veçanërisht në mediat sociale kthehet në kërcënime të drejtpërdrejta për jetën e zyrtarëve dhe të gjithë ata që nuk pajtohen me ta.

Në mes të tre ditëve të zisë pas tragjedisë që ndodhi në spitalin modular të Tetovës, ku humbën jetën 14 persona, opozita vazhdon të përpiqet të marrë pikë politike. Në mbrëmje, kur ndodhi tragjedia, lideri i VMRO-DPMNE-së Hristijan Mickoski shkroi në profilin e tij në Facebook se “të gjitha kapacitetet e partisë janë në dispozicion”. Që atëherë, në të gjitha deklaratat e palëve, ata kanë shprehur dhe kanë ngritur dyshime në hetimin e pavarur. Pa asnjë dëshmi apo argument, ata drejtojnë gishtin drejt Kryeministrit Zoran Zaev dhe Ministrit të Shëndetësisë Venko Filipçe, duke kërkuar dorëheqjen e tij.

Me këtë retorikë dhe drejtime, të cilat më pas u përhapën nga anëtarët e partisë në rrjetet sociale, VMRO-DPMNE u angazhua drejtpërdrejt në minimin e besimit në institucionet, e cila, nga ana tjetër, ushtron presion indirekt mbi prokurorët përgjegjës për hetimin.

“Nuk ka hetim objektiv me Zaevin dhe Filipçen”, “Qeveria hesht dhe nuk jep informacion”, lexoheshin disa nga titujt e deklaratave partiake të VMRO-DPMNE-së, të cilat shtesë mbjellin panik, mosbesim dhe urrejtje tek qytetarët.

Destruktiviteti, si gjithmonë në momentet e vështira me të cilat po përballej vendi ynë, manifestohet vetëm me spekulime dhe përhapje komplotesh dhe teorish konspirative, pa pritur aspak të dhënat nga ekspertiza.

Nga ana tjetër, udhëheqja e VMRO-DPMNE, për fat të keq, disa herë në njëmbëdhjetë vitet e sundimit të saj, u gjend në një situatë për të menaxhuar në kushtet e fatkeqësive natyrore dhe fatkeqësive të ngjashme. Pavarësisht viktimave, qeveria e VMRO -së as që është përpjekur të punojë në zgjidhjen e problemeve. Përkundrazi, fokusi ka qenë gjithmonë në investimet e tyre jo kapitale, siç janë qindra monumente në qendër të Shkupit.

Ndryshe nga ata, partia e atëhershme opozitare, e cila tani drejton qeverinë, kërkoi llogari bazuar në fakte dhe argumente të shëndosha për punën e tyre të papërgjegjshme. Dhe tani qeveria po i qëndron fjalës së saj dhe në rastin specifik të zjarrit në spitalin modular, ajo tashmë po punon për të pasur një përgjegjësi bazuar në përgjigjet e dhëna nga hetimi i pavarur, në të cilin do të angazhohen edhe ekspertë të huaj.

Sidoqoftë, ndoshta për të marrë më shumë vota në zgjedhjet e ardhshme lokale, udhëheqja e VMRO-DPMNE nuk zgjedh më fonde dhe luan me paqen e qytetarëve, duke krijuar zemërim, i cili veçanërisht në mediat sociale kthehet në kërcënime të drejtpërdrejta për jetën e zyrtarëve dhe të gjithë atyre që nuk pajtohen me ta.

Next Post

Pamjet e kamerave të sigurisë që tregojnë tmerrin në spitalin e Tetovës

Një video e momenteve të para të aksidentit në Tetovë ku humbën jetën 14 persona u zbulua në rrjetin social Tik Tok. Videoja është regjistruar nga kamerat e sigurisë të spitalit të Tetovës, dhe tregon se sa tmerrësisht po përhapet zjarri dhe në vetëm 3 minuta i gjithë spitali është […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: