Politikanët e opozitës nuk i lejuan qytetarët të shërohen nga tragjedia – u përpoqën të përfitojnë pikë politike me manipulime dhe akuza

Kohanews Admin

Lufta për pikat e vogla politike nuk i lejoi politikanët e opozitës që qytetarët të shërohen nga tragjedia që goditi Tetovën, por edhe të gjithë vendin dhe duke u përpjekur të provokojnë zemërim, pasi filluan mbrëmjen me manipulime, akuza, përdredhje të tezave.

Në këto momente, kur shkaqet dhe pasojat e tragjedisë së tmerrshme janë ende duke u hetuar, ajo që udhëheqësit e vërtetë duhet të bëjnë është të shkojnë në vendngjarje dhe të tregojnë dhembshuri dhe mbështetje për familjet e viktimave. Është një praktikë në të gjithë botën, ku pas tragjedive në të cilat ka viktima njerëzore, udhëheqësit politikë “heqin fanellat e partisë” dhe luftojnë së bashku që shoqëria të kapërcejë momentet e vështira.

Sidoqoftë, në vend, partia opozitare, e cila vendos interesat e saj dhe i ka vënë gjithmonë mbi njerëzit dhe shtetin, i la menjëherë pendët të fluturojnë dhe aktivizoi makinerinë propagandistike për të përhapur spekulime, akuza dhe akuza vetëm disa orë pas tragjedisë Me

Të njëjtët që tani manipuluan dhe nxitën tensionet, ndërsa ishin në pushtet, jo vetëm që nuk mbanin përgjegjësi për tragjeditë e shkaktuara nga neglizhenca institucionale, por gjithashtu nuk u kujdesën të investonin në ngjarje të tilla në mënyrë që ato të mos ndodhnin më. Në vend të kësaj, ata i përqendruan investimet e tyre në monumente dhe fasada, duke shkatërruar sistemin.

Ndërsa VMRO-DPMNE ishte në pushtet, disa tragjedi ndodhën për shkak të neglizhencës institucionale dhe një sistemi shtetëror të shkatërruar, i cili, për fat të keq, rezultoi në viktima njerëzore. Qeveria e atëhershme, në vend që të fokusohej në vendosjen e përgjegjësisë dhe më e rëndësishmja në riparimin e të metave, duke investuar në sistem për të siguruar që katastrofa të tilla të mos ndodhin, ata investuan në monumente dhe fasada të rreme, duke shkatërruar më tej sistemin.

Next Post

LSDM: Përpjekja e VMRO-DPMNE për të politizuar tragjedinë është e turpshme

Ndërsa vendi është në ditë zie, VMRO-DPMNE dëshiron të minojë hetimin e pavarur, të paanshëm, objektiv dhe efikas mbi zjarrin në spitalin modular në Tetovë, i cili do të japë përgjigje për gjithçka, thuhet në reagimin e LSDM-së ndaj njoftimit të sotëm të VMRO- DPMNE. “Politizimi parazgjedhor i tragjedisë është […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: