Publikohet rritja ekonomike dhe në kuartalin e dytë prej 3,1%!

Blerand Rexhepi

Rritja e Prodhimit Bruto Vendor në tremujorin e dytë është akoma e lartë në 3.1 për qind, që praktikisht është e pritur duke pasur parasysh që ka pasur zgjedhje presidenciale në atë periudhë, por së bashku me tremujorin e parë prej 4.1 për qind, ajo megjithatë është mesatarisht 3,6 për qind që është mbi parashikimet dhe në buxhetin që fillimisht ishte caktuar 3.2, por më pas u korrigjua në 3.5 për qind. Sipas të dhënave të publikuara të Entit të Statistikës, ekonomia e Maqedonisë së Veriut ka shënuar rritje në më shumë sektorë, përkatësisht në industri dhe ndërtimtari. Në tremujorin e dytë, konsumi final është rritur për 2,7% kurse investimet bruto për 11,1% dhe papunësia shënoj rënie në 17,5%.

Next Post

Belegu: Për gjysëm mandati, qeveria Haradinaj ka punuar më shumë se gjithë qeveritë tjera

Për një gjysmë-mandati, qeveria jonë e udhëhequr nga z. Haradinaj ka bërë më shumë punë se sa të gjitha qeveritë tjera të Kosovës! Në Debat mbrëmë në RTK numërova disa punë dhe suksese konkrete, të cilat janë bazë e fortë për qeverisjen e ardhshme Haradinaj! #ebesoj100% Zhvillimi ekonomik Për një […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: