Qendra për Këshillime dhe Psikoterapi Cortex realizoi një punëtori me studentët e UT-së

vull

Në Universitetin e Tetovës, sot, Qendra për Këshillime dhe Psikoterapi Cortex, realizoi një punëtori me absolventët e Programit studimor të Psikologjisë së Fakultetit Filozofik. Qëllimi i mbajtjes së kësaj punëtorie ishte njoftimi i studentëve me ecurinë e një punëtorie të “Geshtalt Terapi”. Përmes kësaj punëtorie, studentët për së afërmi patën mundësi të shihnin punën praktike të psikologut terapeut dhe të njihen me qasjen e “Geshtalt Terapisë” në përgjithësi.

Përfaqësuesja e Qendrës Cortex, Mr. Sema Halili, fillmisht sqaroi se termi “Geshtalt” është fjalë gjermane dhe në gjuhën shqipe përkthehet si: formë, model, tërësi, konfigurim, apo edhe tërësi e unifikuar ku elementet nuk mund të ndahen nga pjesët e saj dhe tërësia nuk mund të mendohet si një shumë e vetme.

Ajo, më tej gjatë prezantimit të ligjëratës kushtuar “Geshtalt Terapisë” theksoi se themeluesi i kësaj terapie është neuropsikiatri i famshëm gjerman Fritz Perls, i cili këtë terapi e ka konsideruar se është humaniste, holistike, fenomenologjike, egzistenciale dhe e orientuar drejt proceseve terapeutike.

Siç u shpreh Mr. Sema Halili nga Qendra për Këshillime dhe Psikoterapi Cortex, “Geshtalt Terapia” ka për qëllim të bëjë reintegrimin e pjesëve të personalitetit në një tërësi të re, identifikimin me pjesët e tjetërsuara të vetes, përmes ideve, emocioneve dhe sjelljes, si dhe të kihet prasysh pjekuria, rritja dhe autonomia përmes ngritjes së vetëdijes.

Në këtë punëtori, po ashtu u zhvilluan edhe disa ushtrime nga ana e studentëve bashkë me përfaqësuesit e Qendrës Cortex.

 

 

 

Next Post

Komandant “gjarpri” dhe vrasja e ish-zëdhënësit të UÇK-së, Ali Uka në Tiranë

Hashimi mori pozat e një viktime të sulmeve të padrejta që janë ndërmarrë prej tij gjatë kohëve të fundit për atë që ai e mohoi të ketë një plan për nadrje të Kosovës. Thaçi tha se ka qenë luftëtar kundër serbëve dhe ndjehej i lënduar nga sulmet që janë ndërmarrë […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: