Qeveria: Deri në klasën e tretë mësim me prezencë fizike

vull

Ministri i Shëndetësisë Venko Filipce dhe Ministri i Arsimit Arber Ademi, në konferencën e sotme për shtyp theksuan se në seancën e sotme të qeverisë u vendos që të fillojnë orët e shkollës në internet, me dy përjashtime.

-Fëmijët duhet të ndjekin klasat, por rreziku i përhapjes së virusit gjithashtu duhet të zvogëlohet. Procesi arsimor është i padiskutueshëm i rëndësishëm, por ne nuk duhet të fajësojmë aspektin shëndetësor. Rekomandimi ynë është që shkollat ​​të fillojnë mësimet në internet, me dy përjashtime. Nxësit nga klasa e parë deri në klasën e tretë duhet të fillojnë mësimin me praninë fizike.

 

Përjashtim nga mësimi online do të ketë edhe për fëmijët në shkollat ku ka pak nxënës dhe ku mund të respektohet distancimi mbi 1.5 metër. Për mësimin me prezencë fizike duhet të merret edhe pëlqimi i prindërve. Ndërsa në komunat ku ka më pak nxënës dhe mund të zhvillohet me prezencë fizike, komunat duhet të dërgojnë kërkesë në ministri dhe më pas qeveria do të vendosë për hapje apo jo të asaj shkolle, por edhe në këtë rast duhet të merret pëlqimi i prindërve.

 

Next Post

Elmas zgjati kontratën e tij me Napolin

Anëtari i Reprezentacionit të Maqedonisë së Veriut, Elif Elmas zgjati kontratën e tij me Napolin deri në vitin 2025. Klubi njoftoi se po zgjat kontratat me Di Lorenzo dhe Mario Rui. “Kontratat e Di Lorenzo, Elmas dhe Mario Rui janë rinovuar zyrtarisht deri në vitin 2025,” thuhet në kumtesën  klubit.

Subscribe US Now

%d bloggers like this: