Qeveria miratoi informatën për refuzimin e kërkesës për dhënien e lejes në “Illovicë”, kompania nuk i ka plotësuar kushtet ligjore për realizimin e eksploatimit

vull

Ministria e Ekonomisë në mbledhjen e sotme të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut informoi se janë plotësuar kushtet ligjore për marrjen e vendimit për refuzimin e kërkesës për dhënien e lejes për eksploatimin e lëndës minerale – bakër dhe ar në lokalitetin “Illovicë”, Komuna Bosillovë, kompanisë EUROMAKS Resources SHPK Shkup.

Në informatën të cilën sot para Qeverisë e prezantoi Ministria e Ekonomisë u konstatua se kompania nuk ka dorëzuar të gjitha dokumentet e nevojshme që kërkohen sipas Ligjit për lëndë minerale për marrjen e lejes për eksploatim.

Pas skadimit të afatit të caktuar për ankesë prej 15 ditësh, Qeveria e Republikës së Maqedonisë së Veriut do të mund të sjellë vendim përfundimtar për ndërprerje të njëanshme të Marrëveshjes për koncesion me EUROMAKS Resources SHPK Shkup.

 

Next Post

Me iniciativë të Maqedonisë së Veriut në Samitin në Poznan do të miratohet Deklarata e vendeve të Ballkanit Perëndimor për integrimin e romëve në procesin e zgjerimit të BE-së

Një nga dokumentet që do të miratohet në Samitin Vjetor të Ballkanit Perëndimor që sot dhe nesër mbahet në Poznan, Republikën e Polonisë, do të jetë edhe Deklarata e vendeve të Ballkanit Perëndimor për integrimin e romëve në kuadër të procesit të zgjerimit të BE-së.   Deklarata e cila u […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: