Rrjeti i ujësjellësit në Kamnjan, Rexhepi: Të përkushtuar fuqishëm në mbështetjen të komunave

Kohanews Admin

Zëvendësministri i Transportit dhe Lidhjeve Bekim Rexhepi sot vizitoi komunën e Bogovinës ku së bashku me Ministrin e Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor Nuredini dhe kryetarin e Bogovinjes Xhemaili, inspektuan rindërtimin e rrjetit të ujësjellësit në Kamenjane.

Ky projekt parashikon rindërtimin dhe rehabilitimin e rrjetit të vjetër të furnizimit me ujë në vendbanimin Kamjanë. Qëllimi kryesor është projektimi i një sistemi modern funksional të furnizimit me ujë për furnizimin me ujë të pijshëm dhe nevojat sanitare.

“Ministria e Transportit dhe Lidhjeve është e përkushtuar fuqimisht në mbështetjen e vazhdueshme të komunave përmes programeve të ndryshme me të cilat ne implementojmë projekte kapitale me rëndësi të madhe për qytetarët dhe vetëqeverisjet lokale.

Sot jemi të pranishëm për t’i dhënë vëmendje të veçantë projektit për rindërtimin e rrjetit të furnizimit me ujë në Kamjanë. Është paraparë të rindërtohet 13.5 km e rrjetit të furnizimit me ujë edhe atë 8.5 km nga burimi i parë (burimet e Kaeltërta) dhe 5 km nga burimi i dytë (burimi Uji i bardhë). Ky projekt do të sigurojë 20.00 l / s që është i mjaftueshëm për nevojat e rreth 5 mijë banorëve që jetojnë në këtë vendbanim. Për këtë projekt janë siguruar 244 mijë euro nga MTL dhe ne presim që ai të përfundojë brenda 9 muajve kalendarikë. Përveç kësaj, 350 mijë euro të tjera janë siguruar për rindërtimin e sistemit të furnizimit me ujë në Pallçishtë”, tha Rexhepi.

Zëvendësministri Rexhepi theksoi se komuna e Bogovinjes ka një pozitë natyrore gjeografike në Korridorin 8, e cila është me rëndësi strategjike për vendin tonë. Si qeveri, ne jemi veçanërisht të përqendruar në përfundimin e saj dhe planet tona për këtë rajon janë ndërtimi i një autostrade të re nga Gostivari në Tetovë.

Rexhepi shtoi se përpjekjet e qeverisë për të rritur cilësinë e jetës në çdo komunë janë të dukshme në terren dhe konfirmohen nga projektet e shumta që kemi zbatuar deri më tani dhe ato për të cilat jemi duke punuar aktualisht në të gjithë vendin.

Për kryetarin Xhemaili, investimet në infrastrukturë do të kontribuojnë në zhvillimin më të shpejtë të komunës dhe përmirësimin e kushteve të jetesës së banorëve të komunës.

Next Post

Albion Xhemaili: Pas fshatit Kamnjan edhe Pallçishti i Poshtëm pritet të bëhet me ujësjellës

Prezantimi i punimeve të ujësjellësit në vendbanimin Kamjan Gjatë takimit të sotëm në vendbanimin Kamjan, u realizua një prezentim para mediumeve për fillimin e punimeve të ujësjellësit të këtij vendbanimi. Kryetari i Komunës, Albon Xhemaili dha deklaratën e tij ku theksoi dhe sqaroi më gjërësisht rreth projektit në fjalë si […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: