Sekretari shtetërorë në MSHIA, Avziu konfirmon se është rregulluar sistematizimi në RTVM

Servisi Publik duket se tashmë ka tejkaluar të gjitha problemet lidhur me sistematizimin e të punësuarve dhe punësimet e reja pasiqë këtë e ka konfirmuar edhe sekretari shtetërorë në Ministrinë për shoqëri informative dhe administratë Adem Avziu pas takimit me zv.drejtorin e RTVM-së Harun Ibrahimi.

“Është dërguar projekti deri te Qeveria se si duhet të zbatohet ligji lidhur me programin për kanalin 24-orësh në gjuhën shqipe. Ja këtu para meje është i gjithë projekti i cili përfshin planin për financa dhe punësime. Në 2017 i njëjti kaloi si ankesë në Kuvend, ndërsa deri tani asgjë nuk ka”, kështu kishte deklaruar zv.drejtori i RTVM-së, Harun Ibrahimi.

Ndërkohë që vetëm një ditë pas sekretari shtetërorë Avziu konfirmoi takimin dhe lajmin që tashmë sistematizimi në RTVM është punë e kryer.

Nga misioni i BE-së janë të interesuar të ndihmojnë në këtë drejtim. Sipas të dhënave të EBU-së, niveli më i ulët i mjeteve të financimit që vendet europiane i ndajnë për serviset e tyre publike kap vlerën e së paku prej 12 eurove për kokë banori, sipas kësaj llogaritjeje, për RTVM-në duhet të sigurohen 25 milion euro në vit. Aktualisht RTM ka 763 të punësuar dhe për shkak të moslejimit të punësimeve të reja, ky numër në vazhdimësi zvogëlohet.

Next Post

Besa opozita e vërtet shqiptare:LSDM pranon kërkesën për grafën etnike në letërnjoftime

Alsat mëson se Lëvizja Besa dhe LSDM kanë arritur marrëveshje për dorëzimin e propozomi-Ligjit për letërnjoftime në procedurë parlamentare, në këmbim të mbështetjes së Ligjit për Prokurorinë Publike. Sipas burimeve brenda LSDM-së, propozimi është harmonizuar në bashkëpunim me deputetët e Lëvizjes Besa dhe miratimi i tij pritet para shpërndarjes së […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: