Shefi i Diplomacisë Osmani më proaktiv se shumica e ministrave maqedonas

Blerand Rexhepi

Profesori universitar, Marjan Gjurovski, në intervistën e fundit dhënë për tv21 ka theksuar rolin proaktiv të kryediplomatit Bujar Osmani në kryeqendrat e vendeve anëtare të BE-së. Sipas tij, aktivizmi diplomatik i Ministrit Osmani do të kontribuojë edhe në zgjimin e Ministrisë së Punëve të Brendshme.

Gjurovski i ka vlerësuar lartë vizitat e Osmanit nëpër vendet anëtare të BE-së ku është vendosur dosja evropiane e Maqedonisë së Veriut dhe është konfirmuar procesi reformues i vendit, si dhe duke u dhënë porosia e prerë se Europa është e impresionuar nga puna e diplomacisë së Maqedonisë së Veriut dhe se vendi është një shembull i mirë për rajonin.

Gjurovski në “Klikplus” ka folur për aktualitetin politik dhe raportet me Bullgarinë.

Next Post

Arifi: 1500 vende të reja të punës në zonën e lirë ekonomike në Tetovë

Kompania amerikane Lear Coorporation dhe Normak Investment Group sot në zonën ekonomike të Tetovës promovuan vënien e gurthemelit të fabrikës së re prodhuese nl të cilën planifikohen 1500 vende të reja pune! Në këtë ngjarje përveç kryetarit të BDI Ali Ahmeti ishin prezent edhe Ambasadori norvegjez si dje përfaqësues të […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: