Si u shndëruan protestat kundër vaksinës në tubime të opozitës VMRO-DPMNE dhe E Majta?

Kohanews Admin

Me mesazhe politike dhe retorikë partiake kaluan protestat para Parlamentit dhe Qeverisë, të cilat fillimisht ishin planifikuar, siç thonë organizatorët, kundër vaksinimit dhe respektimit të të drejtave të njeriut. Mes protestuesve ishin njerëz me bluza me motive nga partitë opozitare, dhe disa prej tyre thanë nga foltorja se qeveria kishte shitur vendin dhe historinë, dhe akuzat mund të dëgjoheshin në kurriz të NATO-s dhe Bashkimit Europian.

Mallkimet iu drejtuan ministrit të Shëndetësisë Venko Filipçe, dhe marshimi protestues u lye me flamurin e Verginës, i cili ishte tipari kryesor i lëvizjes “Bojkot”, së cilës iu bashkuan në mënyrë aktive anëtarët e VMRO-DPMNE-së dhe të Majtës. Pikërisht këto dy parti ishin kritikët më të zëshëm të masave të reja që hyjnë në fuqi nesër, dhe qëllimi i të cilave është lufta e intensifikuar kundër virusit vdekjeprurës.

Prandaj lind pyetja nëse të dy partitë qëndrojnë prapa protestave të të ashtuquajturës anti-vaksinat, duke pasur parasysh faktin se si VMRO-DPMNE ashtu edhe e Majta thanë se masat nuk janë demokratike, edhe pse ato tashmë janë aplikuar në botën demokratike perëndimore dhe më gjerë.

Disa nga demonstruesit bërtitën “ne do ta shtyjmë regjimin”, domethënë shprehjen që shpesh mund të dëgjohet në fjalimet e Hristijan Mickoski dhe Dimitar Apasiev, ngjarjet publike të të cilëve gjithashtu kalojnë duke tundur të ashtuquajturin flamuri i Verginës. Deri më tani, të dyja palët nuk kanë deklaruar publikisht nëse qëndrojnë prapa protestave kundër vaksinës.

Next Post

Mbledhje e Shtabit kryesor koordinativ të krizave të Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut: Vaksinimi zhvillohet pandërprerë në të gjithë vendin; Propozohet që procesi arsimor të zhvillohet me praninë fizike, me përjashtime; nevoja për masa restr

Anëtarët e Shtabit kryesor koordinativ të krizave ( SHKKK) të Qeverisë në Republikën e Maqedonisë së Veriut për sigurimin e koordinimit të tërësishëm të organeve të administratës shtetërore, të personave juridik të themeluar nga shteti si dhe njësit e vetëqeverisjes lokale në lidhje me parandalimin dhe shpërndarjen e virusit Korona […]

Subscribe US Now