Teuta Arifi në kuadër të “Prespa Forum Dialogue”, takon Clarisse Pasztory

Kohanews Admin

Në margjinat e konferencës ndërkombëtare “Prespa Forum Dialogue 2021” që mbahet në Resnjë, Ohër dhe Oteshevë pikërisht në shënimin e 20 vjetorit nga nënshkrimi i Marrëveshjes Kornizë të Ohrit, kryetarja e Komunës së Tetovës Teuta Arifi është takuar me znj. Clarisse Pasztory, që njihet si një nga përfaqësuesit e specializuar të BE, që në vitin 2001 ndihmuan dhe shtynë përpara proçesin e nënshkrimit të marrëveshjes kornizë të Ohrit, marrëveshje kjo që i dha fund konfliktit të armatosur në Maqedoni, por edhe hapi një kaptinë të re për të drejtat e shqiptarëve në vend, si dhe i mundësoi Maqedonisë një perspektive të qëndrueshme në rrugën e integrimit drejt NATO dhe BE.

Clarrise Pasztory aktualisht ushtron rolin e Zevendës shefit të misionit të OSCE në Tiranë.

Next Post

Sadi Bexheti vazhdon me vizitat në malësinë e Tetovës

Kandidati për kryetar të Qytetit të Tetovës Prof. Sadi Bexheti bashkë me Pajtim Thaçin si dhe me kryetarin e Degës së Tetovës Driton Ibishi edhe sot vazhduan me takime intenzive në vendbanimet e qytetit të Tetovës. Ata u mirëpritën nga banorë të fshatit Brodec, Veshallë dhe Bozovcë. Hallet e fshatrave […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: