24 nxënës të rinj të infektuar, Carovska: Nuk ka nevojë për mësim online

vull

Vetëm të martën shkollat në vend kanë njoftuar për 24 nxënës të infektuar me Covid-19. Por, Ministrja e Arsimit, Milla Carovska, këmbëngul se tani për tani nuk ka nevojë që nga mësimi me prani fizike nxënësit të kalojnë në mësim online. Potencon se gjendja me pandeminë po ndiqet me kujdes dhe nëse ka indicie për përkeqësim, do të ndryshohet skenari i mësimit. “Numri i nxënësve pozitiv në Covid-19 në shkolla ka shënuar 0.01 për qind, që është një përqindje e ulët në krahasim me vitin e kaluar kur kishim rreth 1 për qind nxënës pozitiv me prani fizike. Unë pres që do të mundemi t’i mbajmë këto përqindje të ulëta, sepse interes i nxënësve është që të vijojnë mësimin në shkollë.”,- tha ministrja e arsimit, Milla Carovska.

Next Post

Ku mund të udhëtojnë ata që janë imunizuar me vaksinë kineze?

CoronaVac, vaksina e prodhuar nga kompania kineze Sinovac, përdor mënyrën tradicionale të luftimit të viruseve, thënë ndryshe injekton virus të vdekur në mënyrë që trupi të krijojë antitrupa në mënyrë natyrale. Më 1 qershor, Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) miratoi CoronaVac për përdorim emergjent duke i dhënë një shenjë të qartë shteteve […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: