Abdulfeta Alimi dënohet me 7 vite burg për ngjarjet e 27 prillit!

vull

Në Gjykatën Penale në Shkup sot do të publikohet gjykimi për 17-të personave që kanë mbetur, nga 33 të akuzuarit më parë për dhunën në Kuvend më 27 prill të vitit 2017, të njohur në opinion si “27 prilli”.

Rastin e udhëheq gjykatësja Dobrilla Kacarska, ndërsa përfaqësuese e akuzës është Vilma Ruskovska.

Procesi gjyqësor filloi në gusht të vitit të kaluar dhe është një nga proceset më të mëdha në historinë e re të Maqedonisë. Në fillim procesi filloi kundër 33 të akuzuarve, të cilët ishin autorë të sulmit në parlament dhe të sulmeve ndaj deputetëve të pushtetit aktual. Por, pas sjelljes së ligjit për amnisti ishin falur 15 persona.

Lista e plotë e të dënuarve për ngjarjet e përgjakshme të 27 prillit: Goran Gjoshevski-Levi 15 vjet burg
Jane Çento – 15 vjet burg Abdulfeta Alimi – 7 vjet burg Aleksandar Vasilevski-Ninxha 8 vjet burg
Ilija Mihajllovski – Nikolla Mitrevski-Kolo – 18 vjet burg Oliver Popovski -13 vjet burg Igor Jug – 12 vjet burg
Mitko Çavkov -18 vjet burg Mitko Peshov -18 vjet burg Dushko Llazarov -15 vjet burg Munir Pepiq – 15 vjet burg Vllatko Trajkovski – 15 vjet burg Villjam Mihajllovski – 14 vjet burg Igor Durllovski – Mlladen Dodevski – 12 vjet burg Oliver Radullov – 10 vjet burg

Next Post

RDK: Ngushllime të sinqerta edhe njëherë për Zelandën e Re dhe gjith popujt e viktimave

Rilindja Demokratike Kombëtare shpreh ngushëllimet më të sinqerta për familjarët e viktimave të sulmit terrorist në dy xhami në Zelandë të Re ku u vranë 50 veta. Këto janë raste ku e gjith bota demokratike duhet bashkarisht të ndajë dhembjen me popullin e Zelandës së Re dhe me gjith popujt […]

Subscribe US Now

%d bloggers like this: